ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 11:34

Grand Theft Auto gerçekleri

Grand Theft Auto gerçekleri

Grand Theft Auto başlıklı bilgi hazinenize yeni bilgiler katmaya hazır mısınız?


Yıllardır oyun oynayan insanlardan, daha dün oyun oynamaya başlayan insanlara kadar herkes hayatında en az 1 kere bile olsa Grand Theft Auto'u duymuştur. Peki, 1990'lı senelerden beri oyun piyasasının en köklü oyunu olarak bilinen Grand Theft Auto ne kadar fazla şey biliyorsunuz? Bu seferki blog yazımızda sizlere Grand Theft Auto hakkında mutlaka bilmeniz gereken 5 bilgiyi aktarmaya çalışacağız. İsterseniz fazla vakit kaybetmeden başlayalım

1415035005_grandtheftautoivtributebypatrickbrown.jpg

1 milyar dolarlık oyun: Grand Theft Auto!

Geçtiğimiz aylar içerisinde Lindsay Lohan'ın Rockstar Games'e açtığı tazminat davası ile meşhur tazminat davalarını tekrar hatırladığımız Grand Theft Auto serisini, bu güne kadar toplam 1 milyar dolarlık tazminat davası ile karşılaşmış durumda. Eğer, Rockstar Games bu davalardan haksız bir şekilde çıkmış olsaydı şimdiye Rockstar Games namına pek fazla bir şey kalmayabilirdi.

1415035076_grandtheftautoiconsbythatoe-d4gtkki.jpg

En uzun diyaloglar Grand Theft Auto IV ve Grand Theft Auto V’te!

Fallout, Mass Effect gibi diyalog tabanlı oyunlar bile 40,000 satır diyalog yazıları ile sınırlanmış bir şekilde kalırken Grand Theft Auto IV ve Grand Theft Auto V’in 80,000 satırlık diyalog düzenine sahip olması sizce de ilginç değil mi? Rockstar Games karakterleri konuşturmayı bayağı seviyor anlaşılan.

 

1415035161_grandtheftautovbyifadefresh-d522ktt.png

Filmlerden bile pahalı olan oyun, Grand Theft Auto V!

Avatar, Harry Potter ve Iron Man gibi popüler filmleri çekmesi oldukça pahalıdır herhalde. Peki, “Bir Grand Theft Auto V ne kadara yapılıyor yahu?” diye kendi içinizden geçiriyorsanız hemen söyleyelim. Bir Grand Theft Auto V sadece 256 milyon dolara yapılıyor. Grand Theft Auto V, böyle bir rakam ile birlikte biraz önce bahsettiğimiz filmleri serçe parmağı ile dövüyor.

1415035243_grandtheftautovinfullcolorbydavidstonecipher-d6qp0zm.png

Grand Theft Auto serisi küçük bir hata sayesinde bu kadar popüler oldu!

Gerçek hayatta başınız kaç kez polis ile derde girdi bilemeyiz fakat, gerçek hayattaki polisler bizleri arabaları ile ezmeye veya mermi manyağı yapmak istemiyorlar. Eminiz ki, Rockstar Games de böyle bir şey olsun istememiştir. Fakat, işte tesadüfler ile dolu bir dünya! Grand Theft Auto’da polislerin bizleri öldürme isteği oyun içerisindeki bir hata sayesinde oluşuyor ve Rockstar Games de geri bildirimlerden memnun kalınca tüm seriyi bu şekilde yapma kararı alıyor.

1415035324_fbbyfuacka-d71f2eq.jpg

Grand Theft Auto serisi, tüm zamanların en çok satan oyunları arasında!

Her sene karşımıza çöp gibi atılan Final Fantasy, FIFA, PES veya Call of Duty serileri doğal olarak oyun dünyasının en çok satılan oyunlar listesinde yüksek sıralarda bulunuyor. Fakat, bu oyunlardan daha yüksekte başka bir oyun daha bulunuyor, Grand Theft Auto! Ortalama olarak 5 senede 1 kez yeni Grand Theft Auto oyunu çıkartan Rockstar Games’in bu efsane serisi bu güne kadar toplam 155 milyon satmış durumda. Bu rakam ile “çöp oyunları” geride bırakan Grand Theft Auto ne yazık kiMario, Pokemon ve Sims serilerinin gerisinde kalıyor. Mario ve Pokemon’a eyvallah, çocukluğumuzun oyunları fakat Sims serisini bu kadar yukarılarda görmek istemezdik. Özellikle son 2 oyunu ile birlikte…


LeaderGamer



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER