ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2014 Çarşamba 01:57

Google medya devlerine acımadı

Google medya devlerine acımadı

Google, aralarında Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Mynet, Radikal ve CNNTürk'ün de bulunduğu bir çok haber sitesini, arama sonuçlarından çıkardı.


Google, aralarında Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Mynet, Radikal ve CNNTürk'ün de bulunduğu bir çok haber sitesini, gereksiz ya da spam sayılabilecek içerikleri nedeniyle arama sonuçlarından çıkardı. Yasak yiyen siteler sadece indexte görünüyor.Yani sitenin tam alan adı Google’da arandığında ancak ulaşabiliyor. Google’un ‘yasaklaması’ bu sitelere içeriklerini düzeltmeleri için uyarı niteliğinde.

Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için gereksiz derecede bilgi sunumunu farkeden Google, yöntemi kullananların kim olduğuna bakmadan medya holdinglerinin haber sitelerinin aramalarda gözükmesini engelledi.

Takipçi çekmek için hemen izle, canlı izle, maç hangi kanalda, izle, HD izle, Recep İvedik izle vs. gibi, bir yazıda ayni kelimeyi 20-30 kez kullanarak spam çalışmalar yapan haber siteleri bir süre arama sonuçlarında yer alamayacak.

Google'ın bu hamlesi sonrasında engellenen haber sitelerinin ne yapacağı merak konusu.

Yasaklanan yöntem nasıl çalışıyor?

2013 yılından itibaren haber sitelerinin değerinin algoritma ile arttırılması ve Google News kayıtlı sitelerin hemen hemen her aramada üst sıralarda yer alması ile tanıştık. Bu, tamamen kullanıcının en taze içeriğe haber siteleri vasıtası ile ulaşabilmesini sağlıyordu.

Örneğin vali görevden alındığında insanlar "Vali görevden alındı" diye aramasına gerek bırakmadan valinin adını yani "Avni Mutlu" diye aramaları yeterli oluyor böylece en kısa sürede en taze bilgiye ulaşılabilir hale geliyordu.

Haber sitelerinde yer alan gereksiz ya da spam sayılabilecek içerikleri nedeniyle arama sonuçlarından çıkarılmasına şöyle bir örnek verilebilir: 

 

 

 

 

(Sabah)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER