ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 13:33

Google Glass'ta Intel katkısı

Google Glassta Intel katkısı

Yeni Google Glass daha iddialı bir işlemciye sahip olabilir.


Google’ın iki yıl önce teknoloji dünyasına kazandırdığı akıllı gözlük Google Glass henüz dünya piyasalarında yaygın şekilde satışa sunulmadan yeni nesil Google Glass iddiaları başladı. Wall Street Journal tarafından yayınlanan rapora göre Google, Google Glass’ın halefinde Intel cephesinden bir işlemci kullanacak. Sitenin iddiasına göre Google ve Intel kapalı kapılar ardında anlaştı ancak bu anlaşma henüz resmiyete dökülmüş değil.

Google mevcut Google Glass’ta 45nm üretim sürecine sahip olan ve iki yıl önce bile pek de iddialı olmayan ARM tabanlı Texas Instruments OMAP 4 serisi işlemciye yer verdi.

1417502663_gsmarena001.jpg

PC dünyasında çip üretiminin neredeyse tamamını elinde bulunduran Intel, söz konusu mobil dünyası olduğunda ise henüz ARM’la başa çıkabilmiş değil. Bundan sonraki süreçte baş etmesi pek de kolay olmayacaktır.

Mobil kategorisinde beklenen yükselişi bir türlü gerçekleştiremeyen Intel, Google’la anlaşarak üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği giyilebilir teknoloji dünyasında iddialı bir konuma yükselmeyi hedefliyor. Üstelik dünya devi yarıiletken üreticisi 14nm üretim süresine sahip işlemciyle Google Glass 2’de önemli derecede hem performans artışı hem de pil verimliliği ortaya koyacaktır.

Intel ayrıca müşterilerine (sağlık sektörü dahil) Google Glass’ı teşvik eden çalışmalar yürütecek. Google ise hazırlayacağı programlarla giyilebilir cihaza uygulama oluşturmak için geliştiricileri teşvik edecek. 

 



KAYNAK : Rapor: Yeni nesil Google Glass'ta Intel işlemci kullanılabilir

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER