ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 16:28

Google, doktor ücretinizi ödüyor

Google, doktor ücretinizi ödüyor

Google, görüntülü sohbet ile internet üzerinden gerçek doktorlara muayene olabileceğiniz yeni hizmedi deniyor.


Vücudunuzda hastalık belirtileri gördüğünüz zaman webde bu rahatsızlıklarınızla ilgili arama yapmak tehlikeli olabilir. Çünkü rahatsızlıklarınıza yönelik gerçek hastalıkları anlayabileceğiniz gibi yanlış tanı yoluyla kendini sebepsiz yere korkutabilirsiniz de.

Diyelim ki diz kapağınızda garip bir ağrı var ve bunun ne anlama geldiği konusunda endişeleniyorsunuz. Mutlaka ilk yapacağınız şey internetten ne olabileceğine bakmaktır. Ancak bu durumu araştırırken sayısız tanılarla karşılaşacaksınızdır. Hastalığınız basit bir rahatsızlık olabileceği gibi kanser gibi ciddi bir rahatsızlıkla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum kafanızı karıştıracaktır.

Fakat Google bu gibi durumlar sırasında kullanışlı bir yeni özelliği test ediyor. Google Search kullanarak bir belirtiniz aratıyorsunuz ve sadece görüntülü sohbet aracılığıyla uygun bir doktor ile konuşmak için fırsat yakalıyorsunuz.

Şuan için faturayı Google ödüyor. Bu sınırlı deneme açıklaması, deneme süresi bittikten sonra sanal doktor randevu ücretinden kullanıcılar sorumlu olacak gibi görünüyor. Ancak bu ücret acaba kötü bir hastalığım mı var korkusunu yaşamamak için ödemeye değer.

1413108775_knee.png


ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER