ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2024 Perşembe 03:22

Gold'tan iPhone 5 alanlar dikkat!

Goldtan iPhone 5 alanlar dikkat!

Türkiye'de satılan iPhone 5'lerin bazılarında kapanma sorunu olduğu ortaya çıkınca Gold'tan açıklama geldi.


Eylül ayında tanıtılan ve henüz resmi olarak Türkiye pazarına sürülmeyen iPhone 5, paralel ithalat ya da Grey Market adı verilen yöntemle satışa sunuldu.

ShiftDelete.net'te yer alan Özgür Çetin imzalı habere göre Bu ürünleri satan firmalardan biri olan Gold Bilgisayar'dan alınan iPhone 5'lerin belli bir süre sonra kapandığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gold Bilgisayar, sorunun BTK'dan kaynaklandığını belirtti. Bu sorunu yaşayan iPhone 5 sahiplerine yedek telefon temin edeceğini açıklayan Gold Bilgisayar, iPhone 5 alanların mağdur edilmeyeceğini ifade etti.

Gold'da 3 bin TL civarında bir fiyatla satılan telefonlarla ilgili olarak firmadan aşağıdaki açıklama yapıldı.

İşte Gold Bilgisayar'dan yapılan resmi açıklama:

Gold Teknoloji Marketleri’nden iPhone 5 satın alan kullanıcıların telefonlarına gelen kısa mesajla ilgili tarafınıza yöneltilen sorulara ilişkin açıklama yapma gereği duyduk. Herkesin bildiği üzere, iPhone 5 Dünya’da ve Türkiye’de yeni satışa çıkan bir ürün olduğu için ülkemizde tek tek kayıt altına alınma işlemine tabi tutuluyor. iPhone5’i, Türkiye’ye ilk defa getiren teknoloji marketi olarak, Bilgi Teknolojileri Kurumu’na (BTK) cihazların IMEI kayıt başvurularını yaptık ve onay sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Ancak bu süreçte, geçici bir süreliğine, cihazların kapanma ihtimalini göz önünde bulundurarak tüm müşterilerimizi arayarak hat operatörlerinden yedek sim kart temin etmelerinin faydalı olabileceği bilgisini paylaştık.

Gold Teknoloji Marketleri olarak, biz de kayıt süreci tamamlanana kadar, cihazı kullanıma kapanan müşterilerimize yedek telefon cihazı temin edebileceğimizi belirtiriz. Bilgilerinize sunarız.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER