ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 14:13

Gmail'in yerine yeni uygulama

Gmailin yerine yeni uygulama

Gmail'in yerine geçecek Inbox uygulaması Google tarafından tanıtıldı.


Andorid kullanıcılarının en sık kullandığı Google uygulamalarından birisi olan Gmail yerini Inbox'a bırakmak üzere. Gmail geliştirici ekibinin yaptığı yeni uygulama Google'ın blog sayfasından duyuruluarak Mail alanında yepyeni bir döneme geçileceğinin sinyalleri verildi. Google E-posta servisini geliştirmek için yaptığı çalışmalar sonucunda  Inbox adında yeni bir e-posta uygulamasını duyurdu. Inbox servisi, Gmail’in yerini hemen alamasa da zamanla bunu başaracak gibi gözüküyor.

"Önem sırası" önplanda

Inbox'ın bir Google asistanı gibi çalışacağını söylemek pekte yanlış bir yorum olmayacak diye düşünüyoruz. Bunun temel sebebi yeni uygulamanın gelen mailleri sınıflandırabilmesi ve yorumlama yaptıktan sonra bildirim ekranında bunu göstermesidir. Kıscası artık maillerinizi önem sırasına göre takip etmenizi sağlayan bir istemci bulunuyor. 

İlk bakışta Google Now ile Mailbox’ın harmanlanmasıyla oluşturulduğunu rahatlıkla söyleyebileceğim Inbox sizin sanal asistanınız olarak listenizdekilerin doğum günlerini yaklaşan önemli etkinlikleri ve uçuş bilgilerinizi hatırlatabiliyor.

İleti Grupları  deneyimi 

Google Inbox uygulamasını Gmail'den ayıran özellikleri arasında ilk olarak İleti Grupları yer alıyor. Google yeni mail sisteminde yapılandırdığı İleti Grupları seçeneğiyle kullanıcılarına maillerini tanıtım, seyahat, alışveriş, finans gibi kategorilere ayırabilmeleri için seçenekler sunuyor. Her bir kategorinin ise farklı özellikleri bulunuyor. 

Bunun yanında Inbox size birçok bildirimi de beraberinde getiriyor. Özel günler, doğum günleri hatta uçak bilet saatlerinize kadar bilgi veren Inbox sayesinde Gmail uygulamasını çok çabuk unutacağız gibi görünüyor.

Beta aşamasında olsada

Henüz beta aşamasında olan Inbox , şimdilik IOS, Android ve Web’de mevcut ancak tüm bunların yanında bir Inbox kullanıcısı olabilmeniz için inbox@google.com ‘a bir mail atmanız gerekiyor çünkü inbox henüz davetle kullanıcı kabul ediyor. Android, iOS ve web için geliştirilen uygulamaya herkesten önce sahip olmak istiyorsanız inbox@google.com adresine bir mail atmanız yeterli.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER