ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 11:25

Gelen mesaj telefonunuzu kilitleyecek!

Gelen mesaj telefonunuzu kilitleyecek!

Kayıp çocuklar için geliştirilen anlık mesaj sistemi hayata geçiyor.


Kaybolan çocuklar cep telefonu kullanıcılarına gönderilecek fotoğraflı mesajla aranacak.

SMS veya MMS'de, çocuğun eşkâl bilgileriyle birlikte fotoğrafı da yer alacak. Anlık mesaj, telefonu kısa süre kilitleyecek ve vatandaş zorunlu olarak mesajla ilgilenmek durumunda kalacak.

1413530345_img20141017101129.jpg

ABD'de kaybolan çocuğun annesinin verdiği mücadele nedeniyle 'Amber Alarmı' olarak alan sistemin bir benzeri Türkiye'de hayata geçiriliyor. Buna göre bir bölgede kaybolan çocukların görüntü ve eşkâl bilgileri o bölgedeki bütün telefon kullanıcılarına gönderilecek. Vatandaşın anında desteği sağlanacak ve çalışmalarda sonuç alınacak.

1413530376_img20141017101157.jpg

Uzun süredir denemeleri yapılan sistem önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İçişleri Bakanlığı'nda aldığı brifingte değerlendirildi. Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından denemeleri yapılan ve başarılı bulunan sistemin uygulamaya geçirilmesi talimatını verdi.

Kayıp çocuk sayısının 3 binin üzerinde olduğu Türkiye'de altyapının da büyük ölçüde hazır olduğu sistem şöyle işleyecek: SMS veya MMS ile kaybolan çocuğun yanı sıra tacizcinin fotoğrafı ile eşkal bilgileri de gönderilecek. Mesaj cep telefon kullanıcılarına anında ulaşacak. Anlık mesaj, telefonu kısa süre kilitleyecek ve vatandaş zorunlu olarak mesajla ilgilenmek durumunda kalacak. Kayıp çocuğa belli bir sürede ulaşılamaması durumunda kısa mesaj il genelinde ve duruma göre tüm Türkiye'deki abonelerle de paylaşılacak.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER