ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2014 Cuma 11:44

Galaxy ailesine yeni üye

Galaxy ailesine yeni üye

Samsung, Galaxy S5'in iyileştirilmiş versiyonu ile ürün yelpazesini daha da genişletiyor.


Samsung firması dünya genelinde büyük beğeni kazandığı Galaxy serisine yeni bir üye kazandırıyor. Samsung, amiral gemisi Galaxy S5'i biraz daha geliştiriyor. Plus versiyon olarak anılan bu  model, bir süre önce Hollanda'da kendini göstermişti. Görünüşe göre şimdilerde Avrupa'nın diğer ülkelerine de geliyor.

Yeni Plus'ın bileşenleri

5.1 inçlik FHD Super Amoled ekranı, 16MP kamerası bulunan telefon, IP67 sertifikasına sahip ve suya, toza karşı sağlam bir duruş sergiliyor. Snapdragon 805 çipsetine sahip olan telefon, 2.5GHz değerdeki Krait 450 işlemci, Adreno 420 GPU'su, 16GB dahili bellek ve 2GB RAM ile geliyor.

S5 ile  farkı 

Bu cihazın S5 ile en önemli farkları ise, LTE destekleyen ülkelerde daha hızlı bir LTE performansı sunması ve S5'teki Snapdragon 801 çipsetin yerine Snapdragon 805 çipsetine yer veriyor olması. Bu sayede daha performanslı çalıştığı düşünülüyor. 4K video çekme tarafında da 801'de olduğu gibi ısınmalar var mı merak ediyoruz doğrusu.

Avrupa piyasasına giriyor

Gelen haberlere göre, renk seçenekleri ve tasarımı Galaxy S5 ile aynı olan Galaxy S5 Plus, bu ay itibarıyla Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Fiyatının da S5'ten 100 euro daha pahalı olması bekleniyor. Örneğin S5, Hollanda'da 500 euro fiyat etiketine sahipken kontratsız S5 Plus için 599 euro isteniyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER