ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Aralık 2014 Cuma 18:26

Facebook'tan 10 bin dolar tazminat alabilirsiniz

Facebooktan 10 bin dolar tazminat alabilirsiniz

Üyelerinin mesajlarını tarayarak kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini iddia eden Facebook mahkemeye verildi.


Kullanıcılarının gizliliğini iddia ettiği gerekçesiyle son dönemlerde sıkça gündeme gelen Facebook, benzer bir iddia yüzünden mahkemeye verildi.

1.35 milyar aktif kullancısı bulunan Facebook’un yasalara aykırı olarak üyeler arasındaki mesajlaşmaları taradığı ve bu sayede hangi üyeye hangi reklamı göstereceğine karar verdiği iddia ediliyor. Facebook kullanıcısı Matthew Campbell, konuyu mahkemey taşıdı ve sosyal medya sitesinin bu uygulamasından solayı üyelerine tazminat ödemesini talep etti.

Yaklaşık 2 senedir bu uygulamaya devam eden Facebook, bu sayede kullanıcılarının profilini çıkarıyor ve onlara ilgilerini çekecek reklamları sunarak bu alandaki gelirini arttırıyor.

Bu iddianın mahkemeye taşınması üzerine Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD merkezli şirket, Facebook’un bu uygulama kapsamında kanunların dışında hareket etmediği belirtildi.

Şikayeti inceleyen Yargıç Phyllis Hamilton davanın açılmasına karar verdi. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde görülecek davanın Facebook alehinde bir kararla neticelenmesi durumunda şirketin tarihi bir tazminat ödemek zorunda kalabileceği düşünülüyor.

Kaynak: NTV
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER