ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 13:32

Facebook'ta kolaylık değişimi!

Facebookta kolaylık değişimi!

Dünyaca ünlü popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook yeni uygulaması ile kullanıcılara revaçta olan konulara erişimi kolaylaştırmak için işlemlere başladı.


Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook, yeni uygulamasıyla kullanıcılara popüler konularda kolaylık tanımak için işlemlere başladı. Bu yeni güncelleme sayesinde, haber kaynağınızda "gerçek zamanlı makaleler" eklemek mümkün olacak.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre,kullanıcılar bir yazıyı beğendiklerinde, popüler konuları hesaba katabilecekleri öğrenildi. Yeni sistem ise şu şekilde çalışacak: 'Bir arkadaşınız Facebook'ta trend olan bir konuyla ilgili bir gönderi paylaştığında bu gönderi, onu daha kolay görmeniz için haber kaynağınızın üst tarafında gösterilecek. Aynısı ilk paylaşıldığında beğenme, yorum ve paylaşımları üzerine çeken, ancak sonradan düşen gönderiler için de geçerli olacak.'

Facebook'un bu uygulamaya getirmekteki amacı ise sadece belirli bir süre için önem taşıyan, örneğin bir konser ya da maç haberi, bu gönderileri görünür hale getirmek, bunun yanında bir iki gün içinde önemini kaybeden gönderileri ise ortadan kaldırabilmek. Bu uygulama sayesinde, haber güncellemelerinin zamanlamasının iyileştirilip bu sayede de "katılım" oranını artırabilir. İlk testler sonucunda, gerçek zamanlı gönderilere gelen beğenme, yorum ve paylaşımların yüzde 6 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER