ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2014 Cuma 01:17

Facebook, Google'a rakip oldu

Facebook, Googlea rakip oldu

Facebook, Google'a rakip mobil reklam ağı Audience Network'ü tanıttı


Facebook Audience Network adı verilen mobil reklam ağıyla yazılım geliştiriciler uygulama reklamlarında satışla ve ödemeye uğraşmadan Facebook üzerinden işlem yapabilecekler.

Google’ın halihazırda varılan mobil reklam ağı AdMob’a rakip olacak mobil reklam ağı Facebook’un mobilde artan beklentilerini net olarak ortaya koyuyor. Daha önce 2012 yılında mobil reklam ağını test eden Facebook yoğunlaşmasını kendi reklam mecrasını ayırınca proje öyle kalmıştı. Audience Network’te yazılım geliştiricilerin varolan Facebook API’lerine kısa bir kod entegre ederek kullanabilecekleri belirtilen Facebook doğal reklamla kullanıcı deneyimini de artıracağı inancında.

1398895117_img20140430235029.jpg

Hem iOS’ta hem de Anroid’de 320*50 banner reklam, tüm ekran reklam ve doğal reklam API olmak üzere 3 seçenekte reklama izin veren Facebook Audience Network ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler buradan ulaşabilirler. Facebook’un Audience Network için hazırladığı tanıtım videosunu yazının altında izleyebilirsiniz.

Google’ın reklam gelirlerinin önmemli bir bölümünün arama reklamları harici reklamlardan geldiğini düşündüğümüzde Facebook’un attığı adım daha net anlaşılacaktır. İlerleyen süreçte uygulama geliştiricilerinin ve reklamverenlerin Facebook’un reklam ağını tercih edip etmeyeceklerini ilerleyen süreçte birlikte göreceğiz.



KAYNAK : Facebook, Google'a rakip mobil reklam ağı Audience Network'ü tanıttı

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER