ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 13:21

Facebook Çalma Virüsü nedir?

Facebook Çalma Virüsü nedir?

Sahte Facebook Çalma virüsü nasıl temizlenir?


Facebook Çalma Virüsü diğer virüslerden farklı olarak otomatik takipçi kazanma amacı güdüyor. Herhangi bir truva atı barındırmıyor. İçerdiği Javascript kodu ile sizden izin alıyor ve bazı kullanıcıları takip etmenizi sağlıyor.

Facebook Çalma Virüsü şu mesaj ile "Video Link : www. byliker. com — Kullanıcı  ve 66 diğer kişi ile birlikte"  karşılaşıyorsanız arkadaşınızın hesabı çalışmış demektir. Peki Facebook Çalma Virüsünden korunmanın bir yolu var mı? Facebook Çalma Virüsü nasıl temizlenir? 

Pek çok virüs bilinenin aksine Facebook hesabınıza değil, Chrome tarayıcınıza bulaşır. Önemli: Facebook virüsü temizleme işlemleri sırasında tarayıcı olarak Internet Explorer, Firefox veyaYandex kullanın. Chrome kullanmayın.

YÖNTEM 1 - Facebook Virüsü Temizleme: Chrome eklentilerinin silinmesi:

●Google Chrome'u kapatın.

●Bilgisayarda şu yolu izleyin, Bilgisayarım, Bu Bilgisayar'ı tıklayın ve  Yerel Disk (C) tıklayın ve aşağıdaki klasör hiyerarşinizi izleyin. ● [KullanıcıAdınız] yazan bölüm sizin bilgisayarı açtığınız kullanıcıya göre değişecektir.

●Windows XP içinC:\Documents and Settings\[KullanıcıAdınız]\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default

Windows 7 ve Windows 8 içinC:\Users\[KullaniciAdiniz]\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\DefaultEğer AppData (Windows XP için  Application Data)  klasörü görünmüyorsa dosyalar gizli demektir.

YÖNTEM 2 - Facebook Virüsü Temizleme: Malware taraması ile Facebook virüsünü silme

●Malwarebytes anti-malware indirin ve kurun. 

●Bu adım en önemli adımdır. Derinleme taramanın bitmesini sonuna kadar beklemelisiniz. Aksi takdirde diğer adımların hic bir anlamı kalmaz. Bu işlemler sırasında Facebook kullanmayın. Chrome tarayıcınızı açmayın.

YÖNTEM 3- Facebook Virüsü Temizleme: Adwcleaner ile facebook virüsü silme - temizleme

●ADWCLEANER yazılımını indirin.

●Tarama işlemine başlamadan önce  Internet Explore, Firefox ve Google Chrome tarayıcılarını kapatın ve diğer tüm açık programları kapatın.

●İndirdiğiniz ADWCLEANER programını çalıştırın. 

●Scan butonuna tıklayın.

ADW Cleaner  facebook virüsü gibi istenmeyen eklentisi ve diğer zararlıları taramaya başlayacaktır.Tarama işlemi bittiğinde bilgisayarınızda bulunan zararlılar listelenecek, bu zararlıları silmek için Clean butonunu tıklayın. ADW Cleaner temizleme işlemini bitirebilmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmak isteyecektir OK tıklayarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.

YÖNTEM 4 - Facebook Virüsü Temizleme: Facebook parolasının değiştirilmesi

●Facebook hesabınıza giriş yapın.

●Genel Hesap Ayarlarında > Şifre'nin karşısındaki Düzenle linkine tıklayın

●Önce mevcut parolanızı sonra yeni parolanızı girin.

●Değişiklikleri kaydet tıklayın.

Facebook parolanızı değiştirdikten sonra durumunuzu güncelleyerek arkadaşlarınızı sizden gelen linkleri, paylaşımları tıklamamaları konusunda uyarın. Sonraki aşamada zararlı uygulamayı bulma ve silme işlemi olacak.

YÖNTEM 6 - Facebook Virüsü Temizleme: Facebook eklentilerinin silinmesi, uygulamaların kaldırılması

●Facebook hesap ayarlarına girin.

●Facebook hesabınızın sol menüsündeki Uygulamaları tıklayın.

●Burada yüklü facebook uygulamalarını göreceksiniz.

●Ne olduğunu bilmediğiniz tüm uygulamaları kaldırın.Kaldırma işlemini uygulamanın adının yanındaki  küçük x işareti ile yapabilirsiniz.

●Uygulamasını kaldır ekranı gelecektir. Bu ekranın en alt bölümünde "Facebook'taki tüm ... hareketlerini sil" işaretleyin.

●Daha sonra Kaldır butonuna tıklayın.Emin değilseniz tüm uygulamaları kaldırabilirsiniz



KAYNAK : Facebook Çalma Virüsü nedir, nasıl temizlenir?

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER