ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2013 Pazartesi 08:44

Evdeki bilgisayarınız Beyaz Saray'a saldırabilir!

Evdeki bilgisayarınız Beyaz Saraya saldırabilir!

Evdeki bilgisayarınız hatta cep telefonlarınız bile tek tuşla casuslara hizmet ederek Beyaz Saray'a saldırabilir! Nasıl mı? Microsoft’un en iyi bilişim uzmanı seçtiği Halil Öztürkçi anlattı.


Microsoft’un en iyi bilişim uzmanı seçtiği Halil Öztürkçi, e-devlet yapısının tehlikede olduğunu iddia etti. 

SİZ EVDE OTURURKEN BİLGİSAYARINIZ BEYAZ SARAY’A SALDIRABİLİR

7 yıldan bu yana Microsoft tarafından yılın en iyi bilişim uzmanı seçilen Halil Öztürkçi sanal dünyadaki güvenlik zaaflarını ve alınması gereken tedbirleri Star gazetesine anlattı.

Türkiye’nin siber güvenlik alanında ciddi adımlar attığını ancak bunun bir devlet politikası olarak benimsenmesi gerektiğini ifade eden Öztürkci, “Bir an önce siber ordu kurulmalı. Biz e-devlet yapısını kurduk. Ama bunun güvenliğini sağlamazsanız bu sistem ele geçirilebilir ve ülkede ciddi bir kaosa sebep olabilirsiniz. Bu yolla vatandaşlarımızın bütün verilerini elde edebilir” dedi. Siber güvenliğin devlet politikasına yansıması gerektiğini anlatan Öztürkçi,

ABD başkanı ulusun refahı siber güvenliğe bağlı diyorsa, Çin, İran ve Rusya milyar dolarlık bütçeler ayırıyorsa bu duruma Türkiye kulak tıkayamaz.

ÇİN, TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHDİT!

Eğer bir ülkenin bilişim altyapısını ya da e-devlet sistemini ele geçirirseniz o ülkede hükümet bile devirebilirsiniz. Çin’in ürettiği çiplerin içinde arka kapı dediğimiz yazılımların olduğu tespit edildi. Bu donanımlar ABD ordusu tarafından kullanıyordu. ABD Çin’de üretilen çipleri almamaya karar verdi.

Türkiye için de aynı tehdit söz konusu”diye konuştu. Sekiz karakterden oluşan şifrenin kırılmasının biraz daha zaman aldığını anlatan Halil Öztürkçi, android işletim sistemli telefonlara da tek tuşla casus yazılım kurulabileceği uyarısında bulundu.

Cep telefonlarıyla kolayca ortam dinlemesi yapılabileceğini ifade eden Öztürkçi, “Antivirüslerinizi güncel tutun. Windows güncellemelerinizi yapın. Aksi halde güvenlik açıklarından sızarak, bilgisayarınıza hakim olur ve onu başka bir yere saldırı için kullanabilir. Yani sizin evde kullandığınız basit bir bilgisayar dikkatli olmazsanız Beyaz Saray’a saldırı için kullanılabilir. Bundan hiç haberiniz olmayabilir” ifadesunu kullandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER