ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 11:51

Dünyanın en ince akıllı telefonu, artık o

Dünyanın en ince akıllı telefonu, artık o

'Dünyanın en ince akıllı telefonu' ünvanı, firmaların son aylarda çıkardığı üst düzey cihazlar ile her an el değiştirebiliyor.


'Dünyanın en ince akıllı telefonu' ünvanı, firmaların son aylarda çıkardığı üst düzey cihazlar ile her an el değiştirebiliyor. En son Çin kökenli Oppo firmasının lanse ettiği yarım santimden daha ince yapıya sahip 'Oppo R5' adlı telefon, bu ünvanı ele geçirdi.

Dünyanın en ince telefonunun 4,85 milimetre kalınlığındaki gövdesi, alüminyumdan oluşuyor. Android işletim sistemine sahip cihazın 2 GB belleği bulunuyor. SD kart yuvası olmayan cihaz 16 GB depolama alanıyla beraber geliyor. Ayrıca cihaz, firmanın ilk 64 bitlik akıllı telefonu olmasıyla da dikkat çekiyor.

"Oppo R5" modelinin 5,2 inçlik ekranı, 423 PPI piksel yoğunluğa ve 1920x1080 piksel full HD ekran çözünürlüğüne sahip. Cihaz, 13 megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX215 markalı 4k video çekebilen arka kamerası ve 5 megapiksel ön kamerası ile oldukça iddialı. Ayrıca akıllı telefonun GPS, micro USB 2.0, WiFi, NFC ve Bluetooth 4.0 bağlantıları da bulunuyor.

Öte yandan akıllı telefonun ince olması belli özelliklerden taviz verilmesine neden olmuş. 2000 mAH gücünde küçük sayılabilecek kapiseteye sahip bataryanın eksikliği, 30 dakikada yüzde 70'e kadar çabuk şarj edilebilme özelliği ile kapatılmaya çalışılmış.

Gri, gümüş ve altın renk seçenekleriyle sunulan dünyanın en ince telefonunun fiyatı ise 499 dolar. Türkiye’de satılıp satılmayacağı hakkında ise henüz netleşen bir bilgi yok.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER