ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 20:36

Çipli kimlik kartları 2015 Aralık ayında geliyor!

Çipli kimlik kartları 2015 Aralık ayında geliyor!

Türkiye 2015'ten itibaren bütün bilgilerin yüklü olduğu çipli kimlik kartı kullanımına geçiyor.


Akıllı kartların hayatımıza girmesiyle, 1976'dan bu yana Mavi ve pembe renklerde kullanılan nüfus cüzdanları da tarihe karışacak.

10 yıldır gündemde olan ve sadece Bolu ilinde pilot uygulaması yapılan elektronik kimlik kartları, 2015 sonuna kadar tüm TC. vatandaşların cebinde olacak. Peki çipli kimlik kartları güvenli mi?

1413478480_img20141016194529.jpg

●Taklit edilemez olmakla beraber, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerine sahip.

●En az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesine sahiptir.

●T.C. Kimlik Kartı, vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak verecek şekilde, kimlik kartları için belirlenen uluslarası standartlara uygun olacak şekilde, standart bir akıllı kart boyutlarında olacak.

●Vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin kartın üzerindeki yonga üzerine güvenli bir şekilde kaydedilmesine imkan verir ve bu bilgilerin yetkisiz kişiler tarafından erişilmesini ve değiştirilmesini olanaksız hale getiriyor.

●Vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin önyüzünde ve arkayüzünde bulundurması ile kolay, hızlı ve güvenli görsel kullanım sağlamaktadır.

●Kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan (elektronik) sağlanan hizmetlerin kullanımı sırasında, vatandaşlar için kişisel kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak.



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER