ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2014 Cuma 16:14

ASUS Nexus 7 tablet için Android 5.0 Lollipop

ASUS Nexus 7 tablet için Android 5.0 Lollipop

ASUS tarafından üretilen Nexus 7 tablete sahip olan kullanıcılar Android 5.0 Lollipop güncellemesini erkenden edinme imkânından yararlanacak.


ASUS, Google® işletim sisteminin en son versiyonu olan Android 5.0 Lollipop’u edinecek ilk dalga Android™ cihazları arasında Nexus 7 tabletlerin yer alacağını duyurdu. Böylelikle hem mevcut Nexus 7 sahipleri hem de henüz tableti edinmemiş olan tüketiciler güncellemeyle birlikte gelen bir dizi harika özellik ve geliştirilmiş güvenlik seviyesinin keyfini çıkarabilecek. Android 5.0 Lollipop güncellemesi ASUS tarafından üretilen Wi-Fi only model tüm Nexus 7 tabletlere ücretsiz olarak indirilebilecek

Şık görünüm ve daha hızlı bildirimler

Android 5.0 Lollipop güncellemesi Nexus 7 tabletlere birçok yeni ve heyecanlı özellik katıyor. Android 5.0 Lollipop’un yeni “maddesel tasarımı” bütünsel bir kullanıcı deneyimi için koyu renkler ve akıcı animasyonlar sunuyor.

Android 5.0 Lollipop güncellemesi Nexus 7’nin bildirimlerini de geliştiriyor. Yeni “uyarı bildirimleri” kullanıcıların mevcut uygulamayı tercih etmeden bildirimlere yanıt vermelerine olanak tanıyor. Bu sayede tüm etkileşimler daha hızlı bir biçimde gerçekleşiyor.

Güncellemeyle birlikte kullanıcıların kilit ekranı bildirimleri üzerindeki kontrolü de artıyor. Kullanıcılar bu sayede güvenli kilit ekranında hangi bildirimleri görmek istediklerini kendileri seçebiliyor. 

Daha iyi bağlantı, daha kolay kullanım ve gelişmiş güvenlik

Android 5.0 Lollipop, tarama ve yakındaki cihazlarla eşleşme anında Nexus 7’nin pil ömrünü uzatan bir düşük enerjili Bluetooth modeli olan Bluetooth Smart’ı da etkinleştiriyor. Güncellemenin getirdiği bir başka yenilik ise yeni “kişisel kilit açma” özelliği. Bu özellik Nexus 7 tabletlerin gündelik yaşamdaki kullanımlarını her zamankinden daha keyifli hale getiriyor. Nexus 7 kullanıcıları ev ve iş gibi konumları “güvenli” olarak tayin ederek ya da tableti civardaki diğer güvenilen cihazlarla eşleştirerek, normal kilit ekranını geçebiliyorlar. Böylelikle gündelik kullanım her zamankinden daha hızlı oluyor.

Hızlı ve kolay yükseltme

Android 5.0 Lollipop güncellemesini edinmek, Nexus 7 sahipleri için hem kolay hem de ücretsiz. Ana ekrandan “Ayarlar” sekmesine dokunum “Tablet Hakkında” adımını, daha sonra da “Sistem Güncellemeleri” adımını seçmek yeterli oluyor.

Nexus 7 Wi-Fi-only cihazlar için Android 5.0 Lollipop güncellemesi yayınlandı bile. Güncelleme Nexus 7 LTE/3G modellerine Aralık ayında sunulacak. 



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER