ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Eylül 2017 Pazartesi 12:32

Aranan şüpheliyi bir saatte buluyor

Aranan şüpheliyi bir saatte buluyor

Güvenli şehir teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir firma, polis, jandarma ve itfaiye araçlarına tepe lambası şeklinde takılabilen mobil takip sistemi geliştirdi.


Güvenli şehir teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma, polis, jandarma ve itfaiye araçlarına tepe lambası şeklinde takılabilen ve bu sayede sabit kamera sistemlerinin olmadığı yerlerde şüphelilerin tespitine olanak tanıyan sistem geliştirdi.

İstanbul merkezli Ekin Teknoloji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk mühendislerin tasarladığı mobil takip sistemi "Patrol" hakkında bilgi vererek, sistemin dünyada bir örneğinin olmadığının altını çizdi.

Yüksek çözünürlüklü yüz tanıma sistemlerinin piyasada fark yarattığını belirten Ekin, "Biz yüksek çözünürlük ve doğruluk oranına sahip denetim çözümlerinin bir adım ötesine geçtik. Geliştirdiğimiz sistem sayesinde yüz, plaka tanıma ve hız tespiti gibi şehir güvenliğinde temel rol oynayan sistemlerin mobil olarak kullanılmasını sağlayan akıllı devriye sistemi ürettik." diye konuştu.

Ekin, sistemin, polis, jandarma ve itfaiye araçlarına tepe lambası şeklinde takılarak uygulanabildiğine dikkati çekerek, hareketli ya da park halindeki tüm araçların plakalarını otomatik algılayan sistemin, yüz tanıma yapabilmesinin yanı sıra şerit veya park ihlallerini koordinatlarıyla oluşturdukları "Güvenli Şehir İşletim Sistemi"ne ilettiğini kaydetti.

"Şüpheli bulma süresini bir saate indirdik"

Sistemin tüm araçlardan alınan canlı görüntülerin tek bir merkezden izlenebilmesine olanak tanıdığını anlatan Ekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sistem aranan şahsı cinsiyeti, yaş aralığı, saç ve göz rengi gibi kriterlere göre kaydediyor, benzer şekilde araçları marka ve modellerine göre tanımlayabiliyor. Örneğin bir asayiş olayı kapsamında 30'lu yaşlarda, sarışın, uzun saçlı, mavi gömlek giyen bir şahsı arıyoruz. Sisteme, uygun filtreleri girerek arama yaptığımızda o an, sistemin algıladığı bölgelerde, bu kategorideki tüm şahıslara ulaşabiliyoruz. Aranan şahsın görüntüsü ile sistemin tespit ettiği görüntü, anlık ya da daha sonraki bir zamanda eşleştiğinde sistem alarm veriyor. Aranan kişi ya da araç 100 günde bulunuyorsa biz bu süreyi 1 saate indiriyoruz."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER