ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2014 Perşembe 16:27

Apple'nın o işlemcisini Samsung üretecek!

Applenın o işlemcisini Samsung üretecek!

Apple'ın iPhone 7'de kullanacağı işlemci detaylanıyor.


Apple, Google ve Samsung arasındaki dostluk iPhone 4'e kadar büyük bir samimiyet içinde yürüyordu. Samsung'un Galaxy S serisi telefonunu piyasaya sunması ve iPhone 4'e rakip olmasıyla işler oldukça değişti. Android işletim sistemini bile o dönemde kendisi için bir tehdit olarak görmeyen Apple'ın hem kendi Yönetim Kurulunda hemde Google'ın Yönetim Kurulunda görev yapan yöneticisi bile vardı. 

Sonra bildiğiniz gibi işler değişti ve özellikle Samsung ve Apple tüm iş ilişkileri de dahil olmak üzere her türlü fiziki bağlarını yıldan yıla kopartarak (-ki iPhone 6'da bile Samsung'a ait çipler kullanılmaktadır) soluğu mahkeme salonlarında aldılar. 

1412250678_130807185754-apple-vs-samsung-620xa.jpg

Yapılan savaşlardan sonra gelen bilgilere göre Apple ile Samsung yeni bir iş anlaşması için el sıkışmak üzere. Apple'ın yeni nesil işlemcileri için 14 nanometre üretim sürecini benimsemiş olması şu anda işlemcilerini yaptırdığı TSMC ile yollarını ayırması anlamına gelmektedir. TSMC'nin önümüzdeki yıl ancak 16 nanometre üretim süercine geçiş yapabileceğini açıklaması ise A9 yonga seti için 14 nanometre üretim sürecini düşünen Apple'ın TMSC'den vazgeçip en büyük mobil işlemci üreticisi konumundaki Samsung'un 14 nanometrelik yeni işlemcilerini ürettimi için kapısını çalması anlamına geliyor.

A9 yongasetinin şu anki A8 yonga setine göre \% 35 daha fazla enerji-verimliği,\% 20 daha hızlı ve mevcut 20nm yonga setine göre \% 15 daha az yer kaplayacağı belirtiliyor. Tüm bunlar gözönüne alındığında Apple'ın iPhone 7 ile birlikte özellikle enerji konusunda elinin çok güçlenecektir

Savaş baltalarının gömülüp; para kazanma hırsının ön plana çıkacağı günler yaşayacağımızı şimdiden söyleyebiliriz.



ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER