ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2014 Cumartesi 15:55

Apple'ın Beats Electronics'i Alması!

Appleın Beats Electronicsi Alması!

Apple'ın rekor bir fiyatla Beats Audio ve Beats Electronic'i satın almasının ardındaki detaylar neler?


Apple'ın Beats Electronics'i 3,2 milyar dolar gibi fahiş bir fiyata satıl aldığı haberi çığ gibi büyüdü. Bu habere bizim gibi mesafeli bakan haber siteleri söylentinin yayılmasıyla birlikte bunun gerçek olup olamayacağını irdelemeye başladılar.

Apple'ın Ear Pod gibi mükemmel bir kulaklığı varken sadece kulaklıkları için Beats firmasını aldığını düşünmek cahillik olacaktır. Spotify ve Rdio gibi servislerin varlığı Beats markasını Apple'ın ilgi alanına çekmektedir ama bu ilgi 3,2 milyar dolar eder mi bu soru akılları karıştırmaktadır. 

Müzik sektörüne kullanıcların son zamanlarda artık çok daha az para harcadıklarını ve genellikle Free to Play oyunlara artık para harcadıklarını görüyoruz. Bununla birlikte Apple'ın zaten halihazırda iTunes ve iTunes Radio gibi servislerinin olduğunu ve bu servislerin Spotify ve Rdio servislerinden çok daha fazla kullanıcı barındırdığının da altını çizelim.

1399722298_thumb-spotifyrdio1.jpg

Bu sebeplerden dolayı Apple2ın Beats markasını satın alması mantıksız değil, 3,2 milyar dolara alması mantıksız olacaktır. Bu markayı rakiplerine kaptırmak yerine zaten kasasında yüz milyarlarca parası olan bir firma böyle bir savurganlıkta yapmış olabilir bunu zaman içinde göreceğiz.

Beats eş-kurucusu Jimmy Iovine'ın 2003 yılında Steve Jobs ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. Geçtiğimöiz yılda Tim Cook ile görüşen Iovine'in Apple ile bağlılığı ise eskilere dayanmakta olduğunu biliyoruz. Dün R&B şarkıcısı Tyrese Gibson milyarder oldukları ile ilgili bir video yayınlamış ve Apple'ın bu satışı gerçekleştirdiğini gizliden duyurmuştu. Gibson'ın çektiği videoda çok fazla argo olduğu için yayınlayamıyoruz.

Apple'ın Beats'in ne logosuna nede ürünlerine ihtiyacı var ama farklı bir firmanın eline gideceğine kendisinin almasını uygun gördüğünü düşündüğümüz bu satışın tüm gerçeklerine haftabaşında sahip olabielceğimizi düşünmekteyiz. GElişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER