ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2017 Cuma 12:48

Apple, karanlığı yeni patenti ile aydınlatacak!

Apple, karanlığı yeni patenti ile aydınlatacak!

Apple, Lightning kabloları için aldığı patent sayesinde, karanlıkta kablo arama derdine bir son verecek!


Apple, son dönemlerde tüketici elektroniği sektöründe uzun yıllar geçirdikten sonra müşterilerini dinleme ve yeni ürün/çözümlerini müşterilerin isteği doğrultusunda geliştirmeye başladı. Apple, şimdi de gelen şikayetler üzerine yeni bir patent aldı.

iPhone 7 ile nasıl fotoğraf çekilir? (Video)

iPhone sahipleri, karanlıkta Lightning kablo arama ve ucunu iPhone'a takma konusunda şikayetçi. Apple aksesuarları her zaman beyaz renkte olmasına etmesine rağmen, karanlıkta yine de fark edilmeyebiliyor. Bu sorunu çözmek için Apple mühendisleri konnektör uçlarını aydınlatma çözümüne başvurmuş.

Apple'ın yeni patenti, aynı MacBook modellerindeki MagSafe 2 gibi olacak. Lightning konnektörünün ucunda bir adet LED ışık yer alacak. Bu sayede Lightning kablonun yeri karanlıkta fark edilecek. Ayrıca tahminlere göre bu LED ışığı iPhone şarj olurken kırmızı, şarj dolduğunda ise yeşil renge bürünecek.

1494573245_lightning.jpg

Bu patentin Lightning dışında USB-C, Thunderbolt, HDMI ve DisplayPort gibi Apple aksesuarlarında da geçerli olacağı söyleniyor. Ancak patentin alınması hemen bu doğrultuda bir ürünün çıkacağı anlamına maalesef ki gelmiyor. Bakalım Apple, LED ışıklı Lightning kablolarını iPhone 8 ile gün yüzüne çıkaracak mı?



KAYNAK : Apple, karanlığı yeni patenti ile aydınlatacak!

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER