ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2014 Pazartesi 17:29

Apple iPhone 5'leri geri çağırıyor

Apple iPhone 5leri geri çağırıyor

Birçok kullanıcı aynı sorunu yaşamıştı. Cihazınızın değişip değişmeyeceğini öğrenebilirsiniz.


Apple’ın yoğun olarak iPhone 5'lerde görülen güç tuşu sorunu nihayet ortadan kalkıyor. Apple, Türkiye dahil tüm dünyada bozuk güç tuşu olan iPhone 5'leri geri alıyor ve değiştiriyor. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız cihazınızı Apple Store'a götürmelisiniz.

Apple'ın 2012 yılında satışa sunduğu iPhone 5'in ilk parti üretiminde çok sorunlar yaşanmış hatta bazı cihazlar sıfır kutularının içerisinden çizik halde çıkmıştı. İkinci ve daha sonraki parti iPhone 5 üretimlerinde sorunları minimuma indiren Apple, ilginç bir karar daha aldı.

Kullanıcıların en çok dert yandığı konuların başında gelen güç tuşu sıkıntısı ile kullanıcılar söz konusu butona tıklayamıyor, telefonlarını kolayca açıp kapatamıyordu. Gelen aramaların sesini kısma dahil bazı alternatif görevleri de yerine getiren güç tuşu bozukluğuyla ilgili gelen şikayetlere kayıtsız kalmayan Apple ise yeni bir değişim programı başlattı.

2 Mayıs 2014 tarihinden itibaren İstanbul Zorlu Center'da açılan Apple Store'a güç tuşu sorunlu iPhone 5 cihazınızı götürüp ücretsiz değişim hakkından yararlanabilirsiniz. Cihazınızı Apple Store'a göndermeden önce firmanın sizden istediği birkaç şey olacak. Apple sizden, iTunes veya iCloud ile verilerinizi yedeklemenizi, iPhone'umu Bul'u kapatmanızı, Ayarlar> Genel>Sıfırla>Tüm içerikleri ve ayaları silmenizi, son olarak da iPhone 5 kılıfınızı çıkarmanızı istiyor.

Yukarıdaki yönergeleri gerçekleştirdikten sonra iPhone 5 cihazınızı Apple Store'a gönderebilir ve ücretsiz güç tuşu değişim programından yararlanabilirsiniz.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER