ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 15:21

Apple iOS 8.1 için gün verdi: 20 Ekim

Apple iOS 8.1 için gün verdi: 20 Ekim

Apple'ın bir süredir beta sürümü ile test edilen iOS 8.1'i 20 Ekim'de yayınlayacapını duyurması heyecan yarattı.


Apple, 16 Ekim etkinliğinde iPad Air 2, iPad mini 3 ve Retina Ekranlı iMac'i tanıtırken, yazılım ve servis konusunda da duyurular yapmayı ihmal etmedi.

İlk olarak 17 Eylül tarihinde yayınlanan iOS 8'de meydana gelen sorunlar sonrasında sancılı bir iOS 8.0.1 - iOS 8.0.2 süreci atlatan Apple, kısa bir süre sonra iOS 8.1'in çalışmalarına da başlamıştı.

30 Eylül'de yayınlanan ilk beta ve daha sonra yayınlanan ikinci beta ile birlikte iOS 8.1 testlerini tamamlayan Apple, dün gece gerçekleştirdiği etkinlikte, bizim de sizlere daha önce aktardığımız gibi iOS 8.1'in 20 Ekim Pazartesi günü yayınlanacağını açıkladı.

iOS 8.1 Neleri Değiştirecek?

iOS 8'i çok daha kararlı bir yapıya kavuşturması beklenilen iOS 8.1'in batarya kullanımı, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı konusunda da geliştirmeler içereceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Apple'ın iOS 8 ile tanıttığı Sağlık uygulamasının HealthKit kullanan 3. parti yazılımlar ile olan ilişikisini de düzenleyecek olan iOS 8.1'in en önemli değişikliklerinden biri ise hiç şüphesiz kullanıcılara 2G - 3G arasında seçim yapma şansı tanıyacak olması. Sizlerin de bildiği gibi bu özelliğe iOS 8'in final sürümünde yer verilmemiş ve birçok kullanıcı buna tepki göstermişti.

Apple Pay de Pazartesi Geliyor

Apple, dün düzenlediği etkinlikte iOS 8.1 ile birlikte ayrıca Apple Pay hakkında bilgiler de verdi. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'da yer alan NFC teknolojisi ile birlikte kullanıcılara temassız ödeme imkanı sunacak olan Apple Pay de iOS 8.1 ile birlikte 20 Ekim tarihinden itibaren kullanıma sunulacak.

ShiftDelete.Net

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER