ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2014 Cumartesi 15:47

Apple, Foxconn'un robotlarından memnun değil

Apple, Foxconnun robotlarından memnun değil

iPhone üretiminde kullanılan Foxbots'lar hayal kırıklığı oldu.


Foxconn'un CEO'su Terry Gou, 2011 yılında yaptığı açıklamada şirketin "Foxbots" adında bir milyon robot ile otomatik üretime geçeceğini açıklamıştı. Foxconn Haziran ayından itibaren Foxbots robotlarını üretim hattında kullanmaya başladı ancak, robotlar yeterince hassas olmadığı için montaj hattında kullanılmıyor.

Jiemian olarak bilinen Çinli bir mali web sitesinin haberine göre Foxconn, Foxbots robotları tam otomasyon üretim için henüz yeterince hazır değil ve çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor.  Ana konulardan biri robotların yeterince hassas olmadığı ve mesela 0.02mm doğruluk gerektiren Apple ürün montajında 0.05mm üretim yaptıkları söyleniyor.

1417859425_foxconn.jpg

Başka bir sorun ise robotların küçük ürünleri yapmak için fazla hantal olması. Bu robotlar incelik gerektirmeyen malzemeleri taşıma ve diğer görevler için uygun olabilir ama fabrikada bir iPhone montajı için kullanılamaz. Robotların iPhone montajı için en azından esnek 5 parmağa ihtiyacı var diyebiliriz. Bu pek mümkün görünmüyor ancak Foxconn’un Foxbots 2 üzerinde çalıştığı söyleniyor.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER