ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 12:00

Apple akıllı telefon modelleri

Apple akıllı telefon modelleri

Apple'ın iPhone tarihini merak ediyor musunuz?


Akıllı telefon denilince ilk akla gelen markalardan birisi kesinlikle Apple. Steve Jobs’un tasarımıyla yola çıkan ve telefon efsanesi haline gelen iPhone modelleri de Apple’ın elini bu pazarda güçlendiren en önemli cihazlar. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de markanın telefonlarının çıkaracağı gün mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Kaliteli oyun ve uygulamaların adresi konumuna gelmiş olan AppStore gibi bir uygulama pazarına da sahip telefonlar, her yıl milyonlarca satış rakamlarına ulaşıyor. Peki Apple’ın akıllı telefon modellerinin özellikleri nelerdir, diye merak edenler için detaylı bir liste hazırladık:

iPhone 6

Eylül 2014’te piyasaya çıkan iPhone 6’nın çıktığı günden itibaren telefon için yoğun bir talep oldu.  iPhone 6 bu zamana kadarki en büyük ekranlardan birine sahip 4.7 inç, buna karşılık incelikte ise 6.9 mm ile en ince iPhone. 1334 x 750 çözünürlüğe sahip telefonun ekranı Retina HD ve multi touch özelliği taşıyor. Saniyede 240 kare fotoğraf çekebilen kamerası ayrıca video için de ideal. Wi-fi özelliklerini de geliştirdiklerinden daha hızlı bir internet deneyimi yaşamanız mümkün. Ayrıca telefon iOS 8 işletim sistemi yüklü olarak geliyor. iPhone 6’daki en büyük özelliklerden biri de gelişmiş Touch ID teknolojisi. Parola olarak parmak izinizi kullanabiliyorsunuz.

iPhone 6 Plus

Şu ana kadarki en büyük ekrana sahip olan iPhone olma özelliğini taşıyan iPhone 6 Plus Eylül 2014’te piyasaya çıktı. Bu dillere destan ekranın büyüklüğünü merak edenler için 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. iOS 8 yüklü olarak piyasaya sürülen telefonun inceliği ise 7.1 mm civarında, telefonun en önemli bir diğer özelliği ise aynı zamanda piyasaya sürüldüğü iPhone 6’da da olan Touch ID teknolojisi. Telefon aracılığıyla ödeme yapmanızı sağlayan bir sisteme de sahip olan model; 16 GB, 64 GB ve 128 GB olarak piyasaya sürüldü.

iPhone 5S

4 inç ekran büyüklüğe sahip olan iPhone 5S sadece 112 gram ağırlığında ve bu özelliğiyle öne çıkıyor. Oldukça hızlı bir telefon olan iPhone 5S, A7 çip ve ona yardımcı M7 hareket işlemcisi kullanıyor. 8 megapiksel iSight kamerası olan teefonda, beş bilecenli mercek, true tone flaş ve hibrit kızılötesi filtre görüntünün daha net çıkmasını sağlıyor. Yüz algılama ve panorama özelliklerinin yanı sıra dokunarak netleştirme ve fotoğraflara yer bilgisi ekleme de telefonun kaliteli bir fotoğraf deneyimi için diğer sundukları. FaceTime görüntülü arama, parmak izi sensörü, 3 farklı renk seçeneği de iPhone 5S’in özelliklerinden bazıları.

iPhone 5C

iPhone telefonların sadece bazı renklere takılıp kalmasından kurtulmak isteyenler için ideal bir telefon olan 5C modellerinde; beyazın yanı sora pembe, mavi, yeşil ve sarı gibi farklı seçenekler de var. A6 çip kullanan modelde, 4 inç ekran var, kamerası ise 8MP. Telefonun bir diğer özelliği ise diğer modellere daha ucuz olması, bunun nedeni olarak da arka kapağın daha ucuz bir maddeden yapılmasını gösterebiliriz. Ön kamerası ise 1.2 MP. Tüm iPhone modellerinde olduğu gibi iOS işletim sistemi ve AppStore’dan sayısız ücretli ve ücretsiz uygulama da telefona değer katan diğer özellikler olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone 5

İlk olarak 2012 yılında piyasaya çıkan telefon ekran açısından iPhone 4 ve iPhone 4S modellerinden daha büyüktür. 8 MP kamerası olan cihazın kamerasıyla panorama şeklinde fotoğraflar da çekebiliyorsunuz. Kameranın ismi ise iSight. Kamerayla 720p kalitesi olan videolar çekmek mümkün. 3G aracılıpyla FaceTime’a yani görüntülü konuşmaya da izin veriyor. 8 saat 3G ile konuşma ve internet taraması sunan telefon ile 40 saate yakın bir süre müzik dinleyebilirsiniz. Wi-fi ile internete bağlı kalma süresi ise 10 saat, bekleme süresi de 225 saat.

iPhone 4S

Piyasaya çıktığı ilk 3 günde 4 milyon satan efsane telefon iPhone 4S ilk olarak 2011 yılında piyasaya çıktı. Multi- toucha izin veren telefonun ilk çıktığı zaman işletim sistemi iOS 5.0’dı, şu an iOS 8.0.2’ye kadar yükseltmek mümkün. 8 megapiksel kamerasıyla HD kalitede videolar çekebiliyor. Ön kamerası ise 0.3 MP VGA. Bu telefonla hayatımıza dahil olan SIRI ise bu zamana kadar üretilmiş olan en iyi asistan programlardan biri. İngilizce olarak  arama ve randevu ayarlama gibi işlerinizi Siri aracılığıyla kolayca yapabilirsiniz. En uygun iPhone 4s fiyatları sayfasından fiyatlarına göz gezdirebilirsiniz.

iPhone 4

2010 yılında Steve Jobs tarafından tanıtılan ve aynı yıl piyasaya sürülen telefon, şekil olarak önceki model iPhone 3GS’e göre yuvarlak hatlar yerine kesin çizgilerin geldiği dikdörtgene yakındır. A4 çipin kullanıldığı telefonda camın güçlendirilmesi için de ayrıca çalışılmıştır. iPhone 4 son işletim sistemi olan iOS 8 dışında tüm işletim sistemlerini destekliyor. GameCenter olarak oyun merkezi de bu telefonla birlikte gelmiştir. Retina Display denilen daha kaliteli bir görüntü deneyimi sunmaktadır. Şu an iPhone’un resmi sitesinden satılmayan telefon, Türkiye’de geniş kullanıcı kitlelerine ulaştı. 5x dijital zoom özelliği olan bir kameraya sahiptir.



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER