ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 16:00

Android telefonlarda mutlaka olması gereken en iyi 10 arayüzü özelliği

Android telefonlarda mutlaka olması gereken en iyi 10 arayüzü özelliği

Büyük üreticilerin kullanıcılarına sunduğu ve Android telefonlarda mutlaka olması gereken en iyi arayüzü özellikleri.


Büyük akıllı telefon üreticileri kendi arayüzlerini geliştiriyorlar ve Android’in yanısıra değişik özelliklere sahip arayüzlerini kullanıcılarına sunuyorlar. Samsung, LG, Sony, Motorola ve HTC gibi büyük firmalar geliştirdikleri arayüzleri ile kullanıcılarına Android dışında farklı özellikler sunabiliyorlar.

Ancak Samsung ve LG firmaları diğerlerine göre daha fazla özelliklerle karşımıza çıkıyor. Oldukça iyi ve kullanışlı olan bu özellikleri merak ediyorsanız haberimizde bulabilirsiniz.

Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda büyük akıllı telefon üreticilerinin telefonlarında sunduğu ve tüm Android cihazlarda mutlaka olması gereken arayüzü özelliklerinin listesini inceleyebilirsiniz.

Samsung'un Smart Stay özelliği

Smart Stay adındaki bu özellik sayesinde ekranınızın, siz onu kullanırken otomatik olarak kapanmasına engel olabiliyorsunuz. Böylece web üzerinde bir şey okurken ekranınız kararmaz. Benzer özellikler LG ve Sony telefonlarda da bulunuyor.

1414673854_01.jpg

 

Samsung'un Tek elle çalıştırma modu

Son zamanlarda akıllı telefonların ekranının büyümesi ile tek elle kullanımı zorlaşmaya başladı. Büyük telefonlar için Samsung'un Tek elle çalıştırma modu oldukça harika. Bu mod ekranı elinize yaklaştırır ve kolayca kullanmanızı sağlar.

1414673862_02.jpg

 

LG KnockON

Bu özellik ile telefonunuzun ekranına çift dokunarak kolayca kilidini açabilirsiniz. HTC'nin One M8 ve Sony'nin Xperia Z3 de benzer bir özellik sunuyor ancak LG bu özelliği ilk sunan üretici.

1414673869_03.jpg

 

"Eldiven" modları

Kış günü buz gibi soğukta eldiven giymeden dışarı çıkılmıyor ve akıllı telefonunuzu kullanabilmeniz için eldiveninizi çıkarmanız gerekiyor. Ancak Samsung, Sony ve hatta Xiaomi gibi üreticilerin sunduğu eldiven modu ile eldiven ile bile dokunmatik ekranınızı kullanabilirsiniz.

1414673876_04.jpg

Ekran modları ve kalibrasyon

Akıllı telefonunuzda ekran renklerini zevkinize göre ayarlayabileceğiniz özel modları sunan özellikler bazı üreticiler tarafından sunuluyor. Samsung ve Sony gibi üreticilerin kullanıcıların daha iyi bir seçim yapabilmesi için sunduğu ekran modları ile modern Samsung ve Sony cihazları farklı önceden yapılmış (Samsung) manuel (Sony) RGB gibi  ekran modları seçebiliyorsunuz.

1414673894_05.jpg
 

 

Samsung'un Ultra Güç Tasarruf Modu

Samsung, Galaxy S5 ile birlikte Ultra Güç Tasarruf Modu adında bir özellik tanıttı. bu mod sayesinde cihaz batarya gücünü korumak için kullanılmayan zamanlarda derveye girerek, renkleri kapatıyor ve siyah, beyaz renk moduna geçiyor. Örnek vermek gerekirse Galaxy S5'te sadece\% 10 seviyesinde bir şarj kalmış ise cihaz stand by konumunda 24 saate kadar dayanabiliyor.

1414673908_06.jpg

 

Sony'nin dahili ekran kayıt özelliği

Xperia Z3 serisi ile ekranda yaptığınız şeyleri video kayıt yapabileceğiniz bir özellik geliyor. Güç düğmesine uzun basılı tuttuğunuz zaman çıkan seçenekler arasından Kayıt Ekranı seçeneğini seçiyorsunuz. Böylece telefon ekranında ne yaparsanız hepsi video kayıt oluyor.

1414673915_07.jpg

Samsung'un Private mod

Private Mode özelliği ile gelen Galaxy S5’te böylelikle sadece telefon sahipleri belli fotoğraflar ve dosyalara ulaşabilecek. Bu özellik Misafir modu olarak bazı akıllı telefonlarda da bulunuyor.


1414673922_08.jpg

 

LG'nin özel yazılım navigasyon tuşları

LG’nin navigasyon tuşları ekran üzerinde kullanılabildiği gibi kullanıcının isteğine göre özelleştirilebiliyor da.

1414673929_09.jpg

MIUI 6'nın bildirim çubuğu

Kilit ekranı dahil olmak üzere, herhangi bir ekrandan Bildirim Paneline erişim sağlayabilirsiniz. Çinli üretici basit bir hareketle bildirimleri kilit ekranda görüntülemenin önünü açıyor. Kullanıcılar MIUI 6'da yukarıda doğru yapılan kaydırma hareketiyle kilit ekrandayken bildirimleri artık kontrol edebilecek.

1414673938_10.jpg



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER