ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 17:56

Android pazarda zirveye ulaştı

Android pazarda zirveye ulaştı

Android pazar payındaki düşüşe rağmen zirvedeki yerini açık ara koruyor.


Araştırma şirketi Strategy Analytics’e göre Google’ın Android işletim sistemi üçüncü çeyrekte \%1’lik düşüş yaşadı. İkinci çeyrekte \%85 pazar payına ulaşan Android, üçüncü çeyrekte rekor sayıda iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışının etkisiyle \%84 seviyesine geriledi.

Strategy Analytics müdürü Neil Mawston’a göre Android akıllı telefon pazarından \%85 ile zirve noktasına ulaştı. Bundan sonraki süreçte pazar payının artışı çok zor görünüyor. Artış için Apple'ın iPhone’da ciddi bir çöküş yaşaması gerekecek.

2014 yılı üçüncü çeyrek raporunda Android \%84 pazar payıyla açık ara lider konumdayken, takipçisi iOS’un pazar payı ise \%12 olarak açıklandı. Windwos Phone \%3, BlackBerry ise yüzde \%1 seviyesinde.

Strategy Analytics’e göre akıllı telefon pazarı önümüzdeki yıl \%12 seviyesinde artış gösterecek. Özellikle Android tarafından pazar payında ciddi bir artış yaşanmasa da, gelecek yıl daha fazla Android’li cihazın satılacağı muhakkak.

Android için bir diğer iyi haber ise Google artık kendi uygulamaları ile gelmeyen ve bağımsız olarak geliştirilen diğer Android işletim sistemlerinde ağırlığını hissettirmeye başladı. Google’dan bağımsız olarak geliştirilen Android’in kullanım oranı ikinci çeyrekte \%39 seviyesindeyken, üçüncü çeyrekte bu oran \%37’ye geriledi. Bu da Google’ın kendi uygulamalarından elde ettiği reklam gelirinde artış anlamına geliyor. 



KAYNAK : Android, küresel akıllı telefon pazarında zirveye ulaştı

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER