ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 10:44

Android 5.0 Lollipop ile gelen yeni API'ler

Android 5.0 Lollipop ile gelen yeni APIler

Google, Android 5.0 Lollipop'a SD kartlara güvenli ve kolay erişim için tasarlanmış yeni API'ler ekledi.


Google’ın mobil işletim sistemi Android’in son sürümü olan 5.0 Lollipop sonunda çeşitli cihazlar için indirilebilir durumda. Öncelikle Google’ın kendi akıllı telefon ve tabletlerine gelecek olan yeni nesil Android sürümü, şirketin en büyük işletim sistemi versiyonu olduğu su götürmez bir gerçek. Android L olarak ilk kez duyduğumuz ve yeni grafik yapısı olan “Material Design” hakkında da bir sürü şey öğrendiğimiz Lollipop, 4 Kasım'dan itibaren kullanıma sunuldu.

Ancak güncellemenin gelişinden çok kullanıcılar Google'ın Android 5.0'la birlikte SD kartlar konusunda nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyordu. Beklenen haber Android 5.0 Lollipop'un imaj dosyalarının yayınlanması ile geldi. Google, Android 5.0'da SD kartlara güvenli ve kolay erişim için tasarlanmış yeni API'ler ekledi. Aslında şirket Android 4.4'te bazı SD kart işlevselliğini geri getirmeye çalışmıştı ancak bu pek yeterli olmadı. Peki yeni Android L sürümünde SD kart noktasında ne gibi değişiklikler olacak?

Google'ın Android 5.0'da SD kartlara güvenli ve kolay erişim için yeni API'ler eklemesi geliştiriciler için SD kartta eksik olan kısımların doldurulması demek. Yani geliştiriciler SD kart dizinlerine ve dosyalarına tam olarak erişebilecek. Tabii son kullanıcı olarak bizlerinde erişime izin vermesi gerekiyor. Eski sürüme göre daha iyi çalışacak olan uygulamalar çok daha kolay şekilde SD kartta dizinler oluşturabilecek.

Bir takipçimizin bize sorduğu "Android Lollipop ile SD kartlara erişim desteği gelecek mi?" sorusuna bu haberle birlikte cevap verdiğimizi düşünüyorum. Şimdi arkamıza yaslanıp Android 5.0 Lollipop güncellemesinin cihazlarımıza gelmesini bekleyebiliriz.



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER