ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ocak 2014 Salı 10:23

Akıllı telefonlar için çığır açacak buluş

Akıllı telefonlar için çığır açacak buluş

Kopenhag olarak adlandırılan bisiklet ile tüm akıllı telefonlarını seyahat esnasında şarj edebiliyor ve aynı zamanda hava değerleri gibi konuları otomatik olarak twit atabiliyorsunuz.


Adı Kopenhag olarak bilinen bu bisiklet diğer bisikletlerden biraz farklı.

Bu bisiklet yeşil bir şehir olan Cambridge'de dizayn edildi ve MIT'in SENSEable şehir laboratuarında geçen sene geliştirildi.

Kopenhag dünyada bilinen en çok bisiklet dostu çevreye sahip olan bir şehir. Bisiklete özel olarak monte edilen tekerlek direksiyon kısmındaki aparata takıldığında tüm akıllı telefonlarınızı pedal çevirmeniz ile birlikte şarj ediyor.

Bu proje temelde bir bisikleti hybrids bir bisiklet haline getirme projesidir. Bu projeyle bu tekerleğe sahip olan kişiler bisikletleriyle sadece pedal çevirerek enerji üretebilecek.

Bisiklet şu an 799 dolardan satışa sunuldu. 2 çeşit modu bulunan bu cihaz için geliştirici modu da aktif olarak gelmektedir, bu sayede geliştiricilere de kendi uygulamalarını yazma olanağı veriyor.

Bisikletçiler tekerlekte bulunan nitrogen-oxide sensörleri vasıtasıyla hava kirliliğini de ölçebiliyor ve otomatik olarak bu hava değerlerini twit atıyor.

Kaynak: Haber7 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER