ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 13:37

Akıllı telefon hırsızlığını azaltan Apple uygulaması

Akıllı telefon hırsızlığını azaltan Apple uygulaması

Apple sayesinde akıllı telefon hırsızlığında düşüş yaşandı.


FCC yaptığı açıklama ile Apple’ın hamlesi sonucu akıllı telefon hırsızlıklarının sayısında düşüş yaşandığını açıkladı. Apple’ın iPhone’larda kullandığı Aktivasyon Kilidi, San Francisco'da \% 38 Londra'da \% 24 ve New York'ta \% 19 oranında akıllı telefon içeren soygun sayısının azalmasına neden oldu.

Bu düşüşler Apple’ın Aktivasyon Kilidi’nin telefonlarda kullanılmasından altı ay sonra gerçekleşmeye başladı. FCC, akıllı telefon kullanıcılarına cihazlarından her daim haberdar olabilmeleri için IMEI numarasını bir yere not almalarını öneriyor.

Akıllı telefonun çalınmasının kredi kartınızın çalınmasından hiçbir farkı yok. Çünkü finansal ve kişisel bilgiler genelde telefon üzerinde bulunur ve telefonunuzu ele geçirenler hesabınızı da boşaltabilir.

1417898366_mobile-phone-theft-1200.jpg

Apple’ın ilk Aktivasyon Kilidi iOS 7 ile tanıtılmıştı. Bu özellik çalınan Find My iPhone uygulamasının devre dışı bırakılmasını önlüyor. Bildiğiniz gibi Find My iPhone kaybolan iOS cihazların bulunması için kullanılan bir uygulama.

Hırsız çaldığı iPhone’da Find My iPhone uygulamasını kaldırmaya çalıştığı zaman doğru şifre girene kadar cihaz kilitli kalacak. Ayrıca doğru şifre girene kadar cihazdaki verilere erişim de engelleniyor.  FCC telefon hırsızlıklarına karşı güvenlik uygulamalarının faydalı olacağını söylüyor. Bu tür uygulamalar ayrıca cihazı uzaktan kontrol edip rapor almanızı da sağlıyor.



KAYNAK : Akıllı telefon hırsızlığını azaltan Apple uygulaması

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER