ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 16:25

Akıllı cihazınız ile çocuklarınızı sınavlara hazırlayın

Akıllı cihazınız ile çocuklarınızı sınavlara hazırlayın

FATİH projesi kapsamında merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için MEB 6 dersten hazırladığı ders videolarını Bakanlığın "EBA" sitesinden hizmete açtı.


Fatih Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hızla yolalmaya devam ediyor. Bu bağlamda MEB'lığı merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını sitesi üzeriEğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlamaya başladı.

Değişik içerikleriyle bu ders videolarına öğrenciler tabletlerden, akıllı telefonlardan ve bilgisayarlarından ulaşarak sınavlara hazırlanabilecekler.

1416087929_2014-11-15-234423-haber-icerik-kitap-video-ses-gorsel-ve-tartisalim-bolumleri-egitim-bilisi.png

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş yaptığı açıklamada 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavların birinci dönemde  26-27 Kasım'da gerçekleştirileceğini anımsatarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla, FATİH Projesi kapsamında öğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Nisan 2014’ten itibaren öncelikli olarak 8. sınıf öğrencilerine yönelik “e-Ders” projesinin hayata geçirildiğini ve bu bağlamda 8. sınıfların bütün derslerden videolarının tamamlandığını bildirdi.

Şimdilik Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine ilişkin eğitim programlarındaki tüm kazanımlara yönelik konu anlatım videolarının bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olan eba.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor. Fen ve Teknoloji ile İngilizce derslerinin konu anlatım videolarının ise eğitim programı ve merkezi sınav sistemi takvimiyle eş zamanlı olarak üretildiğini ve yayına alındığını aktarılıyor.

260 "e-Ders" videosunun, okulda işlenen konuları evde tekrar etmek isteyen veya çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen öğrencilerin oldukça işine yarayacağını düşünmekteyiz. www.eba.gov.tr adresinden HD şekilde izleyebileceğiniz videoları bilgisayarınıza ya da akıllı cihazınıza indirerek internetin olmadığı ortamlarda da izleyebiliyorsunuz.

Videoların öğrencilerin yanı sıra velilerin de istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilecekleri şekilde, etkileşimli tahtalarda, bilgisayarlarda, tabletlerde ve cep telefonlarından görüntülenebildiğini ifade eden Ateş, yapılan çalışmanın yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler için önemli bir içerik desteği, bu kurslara devam edemeyen öğrenciler için de fırsat eşitliği sunduğunu söyledi. 

Videoların 3-7 dakika arasında hazırlandığını ifade eden Ateş, "Bu süre pedagojik olarak konsantrasyon süresi göz önüne alınarak hazırlandı. Sistemin en önemli yanı,  zamandan ve mekandan bağımsız şekilde herhangi bir bilgisayar, tablet ya da cep telefonundan izlenebilir olması" diye konuştu.   

 

Volkan MANAV



KAYNAK : Akıllı cihazınız ile çocuklarınızı sınavlara hazırlayın

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER