ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 21:46

4K ekran mı kullanacak?

4K ekran mı kullanacak?

Mobil tarafta sıkıntılı günler geçiren Samsung "yeni nesil" ile sektörü bambaşka bir noktaya taşımaya hazırlanıyor.


Samsung akıllı telefon pazarının en büyük oyuncusu. Özellikle alt ve orta segmentteki üstünlüğü firmanın her yıl büyük karlar yapmasını sağlıyordu. Son dönemde HTC, LG ve Nokia'nın da bu segmente özel ürünler geliştirmesi rüzgarın farklı bir şekilde esmesine sebep oldu. Son 3 çeyrektir kardan zarar eden Samsung'un mobil tarafında bazı değişikler yapılmaya çalıtığını "metal çerçeveli" Galaxy Alpha'dan görebilmekteydik. Samsung kullanıcılarının metal görünümlü ve deri görünümlü plastikten sıkıldıları için midir bilinmez farklı arayışlara yöneldiğine şahit olmaktayız.

Yeni gelen haberlere göre Samsung donanım anlamında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Dünyanın ilk 4K video çeken global pazarda) telefonu, ilk 8 çekirdekli telefonu gibi ilklere imza atan firma dünyanın ilk 4K çözünürlüğünde ki AMOLED ekranını da Galaxy Note 5 ile pazara sunmaya hazırlanıyor.

5,9 inç büyüklüğünde, UD yani 3840 x 2160 piksel çözünürlüğünde ve "muhtemelen" 700 ppi değerinin üzerinde yeni nesil AMOLED ekranının testlerinin tamamlandığı ve üretime 2015 yılında başlayacağı tahmin ediliyor. 

Samsung bu yıl içinde yapılan Dünya Mobil Kongresi'nde bir slayt paylaşmış ve bu ekranın önümüzdeki yıl geleceğini aslında bir anlamda müjdelemişti. İşte paylaşılan o slayt;

1415278357_samsung-display-slide-1.jpg

Samsung'un "özelleştirilmiş" PenTile dizilimi ile yola devam edeceği öngörülüyor ama 700 ppi değerlerinde bunun pek önemli olmayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Piksellerin bu derece yoğun olduğu bir ortamda RPG yada PenTile çok da önemli değil gibi görünüyor.

Samsung'un IFA 2015'te 4K çözünürlüğünde Galaxy Note 5'i piyasaya sunması beklieniyor. Peki siz bu artan piksel savaşlarının neresindesiniz?



ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER