ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 14:19

4G Türkiye’ye geliyor İşte zamanı

4G Türkiyeye geliyor İşte zamanı

Turkcell Genel Müdürü Lütfi Elvan’dan 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda müjde aldığını söyledi.


Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv dün akşam Ankara’da yaptıkları 20. yıl resepsiyonlarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda müjde aldığını söyledi.

Bugün başlayan Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv dün akşam Ankara’da yaptıkları 20. yıl resepsiyonlarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda müjde aldığını söyledi.

Süreyya Ciliv şunları söyledi, "Bireyler için, şirketler için, şehrimiz için, ülkemiz için internet altyapısı çok önemli. Bugün dünya ‘önce mobil’ diyor. Tüm global teknoloji şirketleri, gelirlerinin büyük bölümünü mobil cihazlar üzerinden elde ediyor. Türkiye’de de 2011’den itibaren akıllı telefon satışları patlama yapmış durumda. Yeni dünyayı şekillendiren en önemli konu, ‘her yerden erişim’. Mobil internet sayesinde bugün artık her yer ofis ve bilgisayarlar her yerde. Bugün Türkiye’deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü şebekelerinin başında geliyor. Bu avantajımızı korumamız çok önemli. Dün akşam gerçekleştirdiğimiz 20. yıl resepsiyonumuzda Sayın Bakanım da müjde verdi, 2015’te 4G Türkiye’ye gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda. 3G geleli 5 sene oldu, mobil trafik 200 kat arttı. Her sene en az \%100 artış söz konusu. Bu yüzden 4G’ye yatırım yapıyoruz. Turkcell olarak 4G’ye hazırız. Ayrıca 5G için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dünyada akıllı cihazlar ve bulut altyapısı arasında kesintisiz iletişim sağlanması çok kritik. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız”.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER