ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2014 Cumartesi 18:45

40.000 yıllık Mamut klonlanacak mı?

40.000 yıllık Mamut klonlanacak mı?

Bilim adamları Sibirya'da bulunan 40.000 yıllık Mamut'u klonlamaya hazırlanırken akıllara şu soru geliyor. Jurassic Park gerçek mi oluyor?


Sibirya’da geçen yıl kar ve buzulların koruması altında bozulmamış bir mamut cesedi bulunmuştu. Bugünlerde Güney Kore’den araştırmacılar bu mamuttun cesedinden ulaştıkları kanımsı sıvıları kullanarak onun DNA’sının tüm bilgilerine ulaşmaya çalışıyorlar. DNA bilgisinin tümüne ulaşamadıkları takdirde günümüzdeki fillerin DNA bilgilerini de kullanarak bu genom bilgisini tamamlamayı düşünüyorlar.

1417808752_img20141205214741.jpg

Eski çağlara ait bir canlıyı tekrar hayata getirmenin ciddi etik problemleri olacağı kesin. Ayrıca, hayata gelen klon mamutun diğer filler tarafından zarar verilme riski de bulunuyor. Bundan dolayı araştırmacılar bazı fillerin kurban edilmesine mecbur kalabilirler. Tüm bunlara rağmen klon mamutun uzun süre yaşayabileceği de kesin değil.

 Bu zor engellere rağmen klon mamut dünyaya gelirse, onun koruma altına alınacağı ve özel programlar ile gelişiminin takip edileceği sonuç olarak dünyanın her tarafından eski çağlara ait canlıların ziyaret edilebileceği Jurrasic Park tarzında bir girişime öncülük edebilir.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER