ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2014 Pazartesi 14:16

2015 yılında çalışılabilecek en iyi 10 teknoloji şirketi

2015 yılında çalışılabilecek en iyi 10 teknoloji şirketi

Peki çalışan memnuniyeti mümkün mü?


İşinden ve çalışmaktan mutlu olan kimse var mıdır bilinmez ama çalışanların memnuniyeti konusunda firmalara büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizde çalışanların sosyal haklar konusunda bile çağın oldukça gerisinde kaldığını görmekteyiz. Maaşını tam olarak bile bankadan alamayan ve eldan para almak durumunda bırakılan binlerce yüzbinlerce kişi olduğunu biliyor ve görüyoruz.

Peki dünyada durum nasıl? 

Bizde bu sorunun cevabını aradık ve Amerika'da yapılan bir araştımanın sonuçlarına ulaştık. Dünya üzerinde çalışılması en rahat 10 teknoloji firmasını ise sizler için derledik.

İşte o liste...

10. MindBody

Adından da anlaşılacağı gibi, MindBody özellikle sağlık ve fitness dünyasında, küçük işletmelerin büyümesine yardımcı olmak için çalışmaktadır. San Luis Obispo Kaliforniya'da bulunan şirket çalışılabilecek en rahat 10. firma olarak seçilmiştir.

1418297327_mindbody.jpg

 

9. Zillow

Gayrimenkul satışı konusunda uzamanlaşan kişiler tarafından en çok tercih edilmesi gereken iş yerlerinden biris de Zillow'dur. Amerika'nın en büyük gayrimenkul firmalarından birisi olan Zillow'un 2015 hedeflerininde bu bağlamda oldukça büyük olduğunu belirtelim.

1418297646_zillow.jpg

8. LinkedIn

Profesyonel iş sosyal ağı LinkedIn son yıllarda özellikle profesyonel çalışanlar ve firmalar tarafından sık sık kullanılır oldu. İş arayan kişiler ve iş verenlerin ortaklaşa bir platformda bulunmalarının çağımızın en önemli icatlarından birisi olduğunu düşünmekteyiz.

1418297786_linked1.jpg

7. Apple

Dünyanın en değerli şirketi Apple'da çalışmayı bırakın kampüsünde olmanın bile hayalini kuran milyonlarca kişinin arasından sıyrılıp uzay mekiğine benzeyen yeni binasında çalışmaya başlayabilirseniz buradan daha rahat çalışılabilecek yerler olduğunu sizlere hatırlatalım; hem de Kaliforniya'da!

1418298046_apple-campus-airship-537x309.jpg

6. MathWorks

Matematik yazılım şirketi MathWorks çalışan mutluluğu için mükemmel bir formül bulmuş görünüyor. Çalışanların isteklerine anında cevap verilerek onların daha rahat ettirilmesi için firma elinden geleni yapmaya çalışıyor. Glassdoor'un 2014 yılının en iyi çalışılabilecek iş yerlerinden birisi olarak MathWorks'u seçildiğini hatırlatalım.

1418298194_glassdoor.jpg

5. Adobe

Adobe için ne söylenir bilemiyoruz. Dünyanın en önemli yazılım şirketlerinden biris olan Adobe'de çalışmak ile 1. arasında çok fark olmadığını düşünmekteyiz. Kaliforniyalı bir şirket daha...

1418298483_adobe.jpg

4. Qualcomm

İşlemci üretmeyen işlemci devi olan Qualcomm çalışanlarına verdiği maddi destein yanında çalışanlarını yeni şeyler bulması, geliştirilemsi ve desteklemesinden dolayı bu listeye giriyor. Çalışanlarının sırtında bu noktalara geldiğinin oldukça farkında olan firmanın Kaliforniya'nın havasından mı yoksa suyundan mı etkilendiğini bilemiyoruz.

1418298645_qualcomm.jpg

Geldik ilk üçe 

3. Facebook

Markj Zuckerberg'in rahat kişiliğinin firmaya bu kadar yansıması Facebook'un çalışılabilecek en rahat yerlerden biris olmasını geitrmekte. Facebook çalışanlarına karşı destekleyici duruşuyla öne çıkmakta. Birinciliği çok kısa bir süre içinde ele geçireceğinden eminiz, Forza Mark...

1418298791_facebook.jpg

2. F5 Networks

Uygulama dağıtım ağı olarak bilinen F5 Networks'ün adını birçok kullanıcımızın ilk kez duyduğunu biliyoruz. Washington merkezli firmanın çalışanlarına karşı olan tutumu bu firmayı genel sıralamada da dördüncülüğe bizim listemizde ise ikinciliğe oturmakta.

1418299033_f5.jpg

1 Numara Google

Hepinizin tahmin ettiği gibi en rahat çalışma ortamı yine Google seçildi. Çalışanlarının işe gelmesine bile gerek kalmadığı Google çalışanlarına karşı hep nazik ve isteklerine hemen cevap veren bir firma. Geçtiğimiz yıllarda yaptırdığı "çalışan memnuniyet anketinde" çıkan "daha fazla uzak doğu menüsü ve otoparktan ana merkez binaya yürüme bandı" isteklerinin karşılandığını varsayıyoruz ve Google'ı birinci seçiyoruz.

1418299325_find-a-good-office-23.jpg

 



KAYNAK : 2015 yılında çalışılabilecek en iyi 10 teknoloji şirketi

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER