ÖNE ÇIKANLAR :
TATİLTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 15:24

Yedigöller'de tatilci yoğunluğu

Yedigöllerde tatilci yoğunluğu

"Sonbahar senfonisini" görmek isteyen binlerce tatilci ve yüzlerce fotoğrafçı, Yedigöller Milli Parkı'na akın etti.


Sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığı Bolu'daki Yedigöller Milli Parkı'na, Ankara, İstanbul, Bursa, Zonguldak, Düzce gibi Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen tatilciler ve fotoğraf meraklıları, farklı noktalarda çadırlar kurup konakladı.

"Tabiatın Kalbi Bolu" fotoğraf yarışmasına katılmak isteyen fotoğrafçılar, Yedigöller'in sonbahar renkleriyle süslenen güzelliklerini fotoğrafladı.

Yedigöller Milli Parkı'nda oluşan araç yoğunluğu sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Yol kenarına park edilen bir otomobil, yolcu otobüslerinin geçişini engelleyince trafik durma noktasına geldi. Otomobil, vatandaşlar tarafından yol kenarına alındı. Yedigöller'de araç yoğunluğunu ve vatandaşların yaşadığı zor anları gören Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, duruma müdahale etti.

Yedigöller'i ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Yedigöller'in her mevsim güzel olduğunu ifade ederek, "Burası sonbaharda bir başka güzel. O güzelliği yaşamak, yaşatmak isteyen, ölümsüzleştirmek isteyen fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlarımız buraya tahminimizden fazla akın etti" diye konuştu.

Yedigöller

"Yedigöller'de biraz eksiklerimizin olduğunu gördük" diyen Zahteroğulları, "Bundan sonra burada yeni trafik düzenlemesiyle insanlarımızın ve daha geniş kitlelerin iyi bir şekilde yararlanmasını sağlayacağız" dedi.

Zahteroğulları, Yedigöller'in tanıtımını yaparken Bolu'nun da tanıtımının yapıldığını ifade ederek, "Yedigöller'in yanında Gölcük, Abant'ı ve diğer doğal güzellikleri, asıl amacımız Bolu ilinin her güzelliğini ve her köşesini tanıtmak. Bunu yaparken de sanata ve sanatçıya destek olmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yedigöller'in fotoğraf sanatçıları için muhteşem bir platform olduğunu vurgulayan Zahteroğulları, "Biz bu güzelliklerin ölümsüzleştirilmesini arzu ediyoruz ve buna teşvik ediyoruz. Bu yıl yapmış olduğumuz yarışma da bu işin başlangıcı. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşacak. Daha büyük organizasyonlar yapmayı planlıyoruz" dedi.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER