ÖNE ÇIKANLAR :
TATİLTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 14:53

Yaptırımlar sonrası Rusya’da turist sayısı azaldı

Yaptırımlar sonrası Rusyada turist sayısı azaldı

Batılı ülkelerin Ukrayna krizindeki tutumundan dolayı bir takım yaptırımlar uyguladığı Rusya, ülkeye gelen turist sayısında ciddi bir düşüş yaşadı.


Federal Göçmen Dairesi’nin verilerine göre, Rusya’ya sene başından bu yana gelen yabancı ülke vatandaşlarının sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 azalarak 14,8 milyona geriledi.

23 Ekim tarihi itibarıyla bu yıl Rusya’ya resmi olarak 11,6 milyon turist giriş yaptı. Bu kişilerin yüzde 82’sini Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin vatandaşları oluşturuyor.

Rusya’ya resmi olarak en fazla Çin vatandaşları (283 bin kişi), Almanya vatandaşları (247 bin) ve ABD vatandaşları (144 bin) geldi. Türk vatandaşları ise 112 bin kişiyle dördüncü sırada yer alıyor.

Federal Göçmen Servisi’nin yaptığı açıklamadan bu rakamların, turistler ve çalışmak için gelenler dahil, yılbaşından beri ülkeye giriş yapan yabancı sayısını yansıttığı anlaşılıyor.

Rusya’da daimi olarak yaşayan ve çalışan Türk vatandaşları konusunda kesin bir veri yok. Kısa süre önce Moskova’da bu rakamın 28 bin kişi dolarında olduğu açıklanmıştı. Rusya genelinde bu rakam 40-50 bin arasında tahmin ediliyor 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER