ÖNE ÇIKANLAR :
TATİLTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 12:30

Sahiller engelli turistlerin kullanımına açıldı

Sahiller engelli turistlerin kullanımına açıldı


Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı Belde Belediyesi, kıyı kenar düzenlemesiyle plajları, engellilerin rahat bir şekilde denize ulaşmaları için düzenledi.

Otellerin bin dönümlük kıyı kenar işgallerini yıkarak, halkın kullanımına açan Çolaklı Belediyesi, kıyı kenarında yaptığı çalışmayla kumsalları, Uluslararası Çevre Vakfı (FEE)'nın 'engellilerin sahile ulaşmalarında dünya standardı'nı yakaladı.

Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, engelli turistlerin beldelerinde denize ulaşma, dinlenme, şezlonglara uzanarak dinlenme, kitap okuma ve denize girmede FEE'nin belirlediği kriterler ölçüsünde, kıyıları engelleri aşmaya yönelik düzenlediklerini söyledi. Bölgelerinde 25 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve her geçen gün tatil yapmada engelli turistlerin ilgisinin arttığını belirten Coşkun, yaptıkları çevresel düzenlemeyle engelli turistlerin sahile ulaşmada önlerine çıkacak engelleri ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Coşkun, "Çolaklı sahil yolu ile kıyı kenar çizgimizdeki 5 kilometrelik alanda engellilerin denize ulaşmasındaki tüm engelleri kadırdık. Düzenlemeyi çevreci bir yaklaşımla yaptık. Engellilerin denize ve sahile ulaşmasını FEE'nin istediği kriterler doğrultusunda şekillendirdik." dedi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER