ÖNE ÇIKANLAR :
TATİLTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:50

Onlar da Türkiye'yi tercih ediyor

Onlar da Türkiyeyi tercih ediyor

Avrupalı Türklerin tatil için Türkiye’yi tercih edeceği, bu yıl Türkiye’ye bırakacakları dövizin 3,5 milyar euro olacağı belirtildi.


Avrupalı Türklerin tatil için Türkiye’yi tercih edeceği, bu yıl Türkiye’ye bırakacakları dövizin 3,5 milyar euro olacağı belirtildi.

TAVAK’ın bu yılın Ağustos ve Eylül aylarında yaptığı araştırmaya göre, Avrupalı Türkler Türkiye’de ortalama dört hafta kalıyor. Artık yalnızca ailelerini ziyaret etmek için gelmeyen Türkler bilhassa Antalya, Bodrum gibi Ege ve Akdeniz bölgelerinde otele gidip orada tatillerini geçiriyor. Avrupalı Türklerin en gözde tatil yerini ise İstanbul oluşturuyor.

AVRUPALI KRİZE RAĞMEN GURBETÇİDEN CÖMERT

Avrupa’dan gelen Türk turistin harcaması kriz yıllarında düşüklük gösterdi. 2011 yılında kişi başına ortalama harcamaları 1.200 Euro civarında olan gurbetçi turistlerin kişi başı harcaması 2013’te 1.170 Euro’ya düştü. Avrupalı Türklerin, Türkiye’deki tatilleri sırasında yaptıkları harcamaların 2014’te 1.320 Euro’ya çıkması bekleniyor.

2014 yılında Avrupalı Türklerin Türkiye’deki tatilleri sırasında 3 milyar 464 bin Euro harcamaları bekleniyor. 2012 yılında Türkiye’ye gelen 1,8 milyon Türk turist vasıtasıyla 1,980 milyar Euro döviz geliri elde edildi. 2013 yılında Almanya’dan 5,1 milyon kadar Alman turist geldiği belirtilirken, geçen yıllarda Türkiye’ye gelen ve ortalama kalkış süreleri 17 gün olan Almanların en fazla 660 Euro harcadığı, Avrupalı Türklerin bu rakamı ikiye katlayarak 1.320 Euro harcadığı belirlendi.

Rapora göre, Avrupalı Türkler, Türkiye’de yabancı ve Alman turistlere göre çok daha fazla harcama yapıyor.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER