ÖNE ÇIKANLAR :
TATİLTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 15:49

Londra'nın simgesi Tower Bridge'e cam zemin

Londranın simgesi Tower Bridgee cam zemin

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından Tower Bridge'in seyir kulesi yenilerek, zemininin bir kısmı camla kaplandı.


İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından Tower Bridge'in seyir kulesi yenilerek, zemininin bir kısmı camla kaplandı.

Londra'nın ünlü Thames Nehri üzerindeki 120 yıllık köprünün 42 metre yükseklikte bulunan seyir kulesinde zemine cam döşendi. Londra'nın her iki yakasını yukarıdan izlemeye gelen ziyaretçiler, nehrin 42 metre üzerindeki cam zemin üzerinde yürüme şansı buluyor. Cam zemin, ziyaretçileri heyecanlandırırken bir o kadar da ürkütüyor.

Nehir trafiğinin akışının sağlanabilmesi amacıyla iki kanat halinde açılabilen köprünün seyir kulesine çıkan ziyaretçiler cam zeminde ilk önce yürümekte tereddüt ediyor. Ancak cam üzerine çıkanlar, daha sonra bu tecrübenin "çok etkileyici" olduğunu söylüyor.

Yaklaşık 1 milyon sterline mal olan yeni cam zeminlerin her biri 11 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2 metre genişliğinde.

Tower Bridge, 19. yüzyılda başkentte hız kazanan ticaretle halkın yeni ulaşım yöntemlerine ihtiyaç duyması üzerine inşa edildi ve 1894 yılında kullanıma açıldı. Londra'nın en bilinen yapılarından olan köprüyü yılda ortalama 600 bin kişinin ziyaret ediyor ve günde 40 binden fazla yaya ile taşıt üzerinden geçiyor.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER