ÖNE ÇIKANLAR :
TATİLTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 14:35

Aşk ve sevginin sembolü 'Aşıklar Köprüsü'

Aşk ve sevginin sembolü Aşıklar Köprüsü

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinden geçen Devrekani Çayı üzerinde yüzyıllar önce kurulan Aşıklar Köprüsü, ilçede yaşayan aşıkların yanı sıra ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor.


Azdavay'ın Devrekani Çayı üzerinde kurulu olan ve Merkez Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi'ni birleştiren tarihi Aşıklar Köprüsü, yöre halkıyla birlikte ilçeye gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Asırlar önce kurulduğu tahmin edilen Aşıklar Köprüsü, son olarak geçtiğimiz yıllarda Azdavay Belediyesi tarafından restore edilerek tekrar hayata kazandırıldı. Yıllar önce kavuşmak isteyen iki genç aşığın intihar etmek için çıkması sonucu ailelerinin ikna olmasıyla birlikte evlendiği anlatılan Aşıklar Köprüsü, günümüzde de yöre halkı ile ilçeye gelenlerin ilgisini çekiyor. İlçede yaşayan sevgililer ve genç aşıkların uğrak yeri olan Aşıklar Köprüsü, bugüne kadar binlerce aşka ev sahipliği yaptı. Aşıkların buluşarak hasret giderdiği tarihi köprü, birçok evlenme teklifine de şahit oldu. Günlük yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken Azdavaylı gençlerin sevdiğine ilan-ı aşk ettikleri Aşıklar Köprüsü'nün sevgililere uğur getirdiğine de inanılıyor.

Aşıklar Köprüsü’nün Azdavay için bir marka değer olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, belediye imkanları ile yenilen ve restore edilen köprünün aydınlatma çalışmalarının tamamlandığını ve yan tarafındaki ormanlık alana mesire alanı yapıldığını söyledi. Son yıllarda birçok gencin nikahlarını Aşıklar Köprüsü üzerinde kendisinin kıydığını belirten Civelek, Aşıklar Köprüsü’nün Azdavay’ın yüzyıllar önce bile aşka sevgiye verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER