ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Aralık 2014 Pazar 22:24

Zirvenin adı değişmedi

Zirvenin adı değişmedi

Spor Toto Süper Lig 14.hafta mücadelesinde Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'da Akhisar Belediyespor'u konuk etti.


Karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kazandı ve Süper Lig'deki liderliğini sürdürdü. Beşiktaş, Akhisar Belediyespor galibiyeti ile Süper Lig'deki üst üste 6.maçını da kazanmış oldu.

Beşiktaş'ın gollerini 24 .dakikada Cenk Tosun, 68.dakikada José Sosa ve 90+3'te Gökhan Töre atarken, Akhisar Belediyespor'un tek golünü 75.dakikada Bilal Kısa attı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

13. dakikada Veli Kavlak’ın pasında topla buluşan Cenk Tosun’un yerden plase vuruşunda meşin yuvarlak kornere çıktı.

25. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Olcay Şahan’ın kale önüne ortaladığı topa iyi yükselen Cenk Tosun’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlara gitti. 1-0

34. dakikada ceza sahası sol kale çizgisi hizasından İsmail’in ortaladığı Gekas’ın kafa vuruşunda kaleci Tolga Zengin topu son anda kornere çeldi.

39. dakikada Sosa’nın pasında topla buluşan Cenk Tosun’un yerden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Oğuz’da kaldı.

41. dakikada Gekas’ın ara pasında topla buluşan Ntibazonkiza’nın hızlanarak ceza sahasına girip vurduğu sert şutta meşin yuvarlak Tolga’nın ellerinde kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada Güray’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Bilal Kısa’nın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

51. dakikada defanstan dönen topa ceza sahası dışından Zokora’nın vurduğu sert şutta kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı son anda kontrol etti.

55. dakikada Güray’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gekas’ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşunda top üstten auta gitti.

60. dakikada Olcay’la verkaç yapan Sosa’nın ceza sahası içinden vurduğu yerden sert şutta top direğin dibinden auta çıktı.

68. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Sosa’nın kullandığı frikikte, top Kaleci Oğuz Dağlaroğlu’nun sağından ağlara gitti. 2-0

72. dakikada Gökhan Töre’nin pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup’un çalımlarla ceza sahasına girer girmez vurduğu yerden sert şutta meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

75. dakikada Ntbazonkiza’nın defanstan dönen şutunda topu önünde bulan Bilal’in ceza sahası yayı üzerinden gelişine sert şutunda top ağlara gitti. 2-1

90+3. dakikada Oğuzhan’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gökhan Töre’nin sert şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 3-1


Beşiktaş, Süper Lig'deki galibiyet serisini 6'ya çıkardı

"Kara Kartallar", 14. haftayı ikinci sıradaki Galatasaray'dan 1, üçüncü sıradaki Fenerbahçe'den de 2 puan önde tamamladı. 

Ligde son iki haftada "Üç Büyükler" birer gün arayla liderlik yaşadı. Son iki maçını cuma günleri oynayan Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, cumartesi maçları yapan Galatasaray elde ettiği galibiyetlerle liderliği sarı-lacivertlilerden devraldı. Üç takım içinde pazar günleri sahaya çıkan Beşiktaş da kazanarak, rakiplerinin önüne geçip söz konusu iki haftayı lider tamamladı.  

Galibiyet serisi 6'ya çıktı

Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Beşiktaş'ın bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet serisi de 6'ya çıktı.

Ligin 8. haftasında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen siyah-beyazlılar, daha sonra Süper Lig'deki 6 maçını da kazandı. Altı maçlık seride İstanbul Başakşehir'i 2-1, Kasımpaşa'yı 2-0, Kardemir Karabükspor'u 3-1, Trabzonspor'u 3-0, Gaziantepspor'u 1-0 ve son olarak da Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden "Kara Kartallar", 2009-2010 sezonunun ardından ilk kez üst üste 6 lig maçı kazandı ve 14. haftayı 32 puanla lider tamamladı.

Cenk Tosun'un 6. golü

Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan Cenk Tosun, bu sezon 6 gole ulaştı.

Süper Lig'de 3. golünü atan Cenk Tosun, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 gol attı.

Cenk Tosun, Süper Lig'de ilk haftada Mersin İdmanyurdu (1-0), 12. haftada Trabzonspor (3-0) ve son olarak Akhisar Belediyespor (3-1) maçlarında, UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham (1-0), Ziraat Türkiye Kupası'nda Sarıyer (4-0) karşılaşmasında takımına goller kazandırdı.

Beşiktaş, Cenk Tosun'un gol attığı 5 maçı da kazanırken, sadece Akhisar Belediyespor maçında kalesinde gol gördü.

Sosa "siftah" yaptı

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, siyah-beyazlı formayla ilk golünü, Akhisar Belediyespor'a attı.

Siyah-beyazlıların sezon başında kadrosuna kattığı Arjantinli futbolcu, 68. dakikada serbest vuruştan attığı golle, skoru 2-0'a getirdi. 

Alex ve Drogba'dan sonra Sosa

Akhisar Belediyespor kalecisi Oğuz Dağlaroğlu, Alex de Souza ve Didier Drogba'dan sonra Jose Sosa'nın da Türkiye kariyerindeki ilk golünü yiyen kaleci oldu. 

Fenerbahçeli Alex ve Galatasaraylı Drogba, Süper Lig kariyerlerindeki ilk gollerini Oğuz Dağlaroğlu'nun koruduğu kalelere atmıştı. 

Demba Ba, 13 gün sonra sahada

Beşiktaş'ın 7 Aralık'ta Trabzonspor ile oynadığı Süper Lig maçında sakatlanan Demba Ba, 13 gün sonra formasına kavuştu.

Senegalli futbolcu, karşılaşmanını 81. dakikasında Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oldu. 

Gökhan Töre, ligdeki ilk golünü attı

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Beşiktaş'ın üçüncü golünü atan Gökhan Töre, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.

Bu sezon Avrupa kupalarında 3 gol atan Gökhan Töre, toplam gol sayısını 4'e çıkardı.

73 hafta sonra gelen frikik golü

Beşiktaş, Süper Lig'de 73 hafta sonra serbest vuruştan gol kazandı.

En son 2012-2013 sezonunun 8. haftasında 1-1 sona eren Trabzonspor maçının 55. dakikasında Manuel Fernandes ile frikikten gol bulan Beşiktaş, bu sezonun 14. haftasında Sosa ile bu hasretine son verdi.

Akhisar Belediyespor'un galibiyet hasreti 8 maça çıktı

Beşiktaş'a mağlup olan Akhisar Belediyespor'un ligdeki galibiyet hasreti, 8 maça çıktı.  

Süper Lig'deki son galibiyetini 6. haftada Kasımpaşa karşısında alan Ege temsilcisi, daha sonraki 8 maçından 4'ünü yitirip, 4'ünde berabere kaldı ve 3 puanı bir arada göremedi. "Akigolar" son 5 deplasman maçını da kaybetti ve 17 puanda kaldı. 

Bu arada, Uğur Demirok'un 87. dakikada sakatlanması ve 3 oyuncu değişikliğinin yapılmış olması nedeniyle Akhisar Belediyespor, uzatmalarla birlikte son 7 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. 

Kart beyaz mı sarı mı?

Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay, ikinci yarıda Akhisar Belediyesporlu Zokora'ya sarı kart göstermek isterken, cebindeki beyaz not kağıdının karta yapışması ile beyaz kart gösterdi. 

Daha sonra bu yanlışlığın farkına varan Abay, beyaz not kartını ayrıştırıp, sarı kartını kullandı. 

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER