ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2013 Pazar 22:47

Yılmaz Vural istifa etti

Yılmaz Vural istifa etti

Tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural'dan şok karar...


Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Sivasspor maçından sonra istifa ettiğini açıkladı.

Elazığspor ile başarılı bir ikinci yarı geçiren Vural, basın toplantısında "Benim için Elazığ defteri, onur ve şerefle kapanmıştır" dedi.

2 TEKNİK DİREKTÖR GÖREVİNDEN AYRILDI

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maç sonu yaptıkları değerlendirmelerde görevlerinden ayrıldıklarını belirttiler.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Sanica Boru Elazığspor kendi saha ve seyircisi önünde Sivasspor'u ağırladı. Karşılıklı ataklara sahne olan maç başladığı gibi golsüz berabere sona erdi. Maç sonu yapılan açıklamalarda daha önce görevinden ayrılacağını açıklayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay sözlerini yinelerken, Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın istifasını açıklaması ise şaşkınlığa yol açtı.

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural maç sonu yaptığı açıklamada, bu maçtan galip ayrılmak istediklerini, fakat başaramadıklarını belirterek, "Bu yılı 43 puanla bitirdik önümüzdeki sezon hedefi olarak 44 puan almak gerekiyor." dedi.

Sanica Boru Elazığspor'a tavsiyesinin Orduspor ve Mersin İdmanyurdu'nun içine düştüğü durumu gösteren Yılmaz Vural, onların da ligde kalamadıklarını, paralarının da olduğunu söyledi. Yılmaz Vural, İstanbul BBSK'nın Webo'yu satması ile kendi sonunu hazırladığını ve kendi yaptıklarını algılamaları gerektiğine dikkat çekti.

Geçen hafta kendisine takımda kalacak mısın? şeklinde soru sorulduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Benim cevabım bana yetki verilirse çalışırım oldu. Yetki istemek herkesin harcı değildir ve çok önemli bir yüktür." dedi.

Vural, "Acemi biri değilim. 28 yıldır bu işin içindeyim kimse ile sorunum yok. Başkan ve yöneticiyi seviyorum. Fakat sevgi başka iş başka." diye konuştu.

Antrenörlük bakışına göre bu mantıkla çalışamayacağını ve kendisinin olduğu yerde baypas olmak istemediğini belirten Vural, "Ben becerilerimi ortaya çıkarmak istiyorum. 7 aylık çalışma dönemimde herkes ile aram çok iyi oldu. Kendi gelecek ve kariyerimi düşünmek istiyorum. Yönetim beni toplantıya çağırdı fakat ben o toplantıya gitmeyeceğim. Elazığspor defteri benim için çok şeref ve onurla bitmiştir." şeklinde açıklama da bulundu.

Sanica Boru Elazığsporlu Ahmet Görkem Görk, "Stresli sezonun ardından ligi iyi bitirdik. Elazığspor olarak güzel bir sezon geçirdik. Önümüzdeki sezon hedefin iyi olması lazım. Bütün takımlara başarılar diliyorum." dedi.

Sanica Boru Elazığsporlu Volkan Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür sakatlık olmadan ligi bitirdik ve tatili hak ettik. Herkese teşekkür ediyorum. Herkesin emeği çok büyük oldu. Hava sıcaktı ve biraz tempomuzu düşürdü. Süper Lig'i kazasız belasız bitirdik ve ligde kaldık. Bunun için çok mutluyuz." diye konuştu.

RIZA ÇALIMBAY DA SİVASSPOR'U BIRAKTI

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise yaptığı açıklamada, "İki takımda kazanmak için oynadı. Saha ve tribünde güzellikler vardı, ama biz bunu başaramıyoruz." dedi.

İki takımında kazanmak için oynadığını belirten Çalımbay, "Bu benim Sivasspor ile son maçımdı. Geçen hafta ayrılmak isteğimi söylemiştim ve ayrıldık. Ekip olarak 3 yılda Sivas'a çok şey kattığımızı düşünüyorum. Sivasspor'a her açıdan çok şey verdiğimize inanıyorum. Yarın bir veda yemeği olacak ve ben teşekkür edeceğim." şeklinde konuştu.

Çalımbay, "Basına da çok teşekkür ediyorum. Bizimle başlayıp bizimle bitirdiler." dedi.

Çok ciddi teklifler aldığını da ifade eden Çalımbay, çalışırken başka kulüp ile görüşmediğini ve geleceği için çok önemli teklifler olmasına rağmen Sivasspor ile çalıştığı için takımı yüzüstü burakmak istemediğini belirtti.

Maçlarını bitirdiklerini ve bundan sonra teklif gelirse düşünebileceğini belirten Çalımbay, "Görüştüğüm takım yok lig oynanırken bu mümkün değil. Ama artık lig bitti ve gelecek teklifleri de değerlendireceğim." şeklinde konuştu.

Transfer konusunda şehre ve bölgeye uygun futbolcu bulmanın şart olduğunu da ifade eden Çalımbay, "Bu sene sevindirici olay ligin ilk yarısı kötüydü fakat ikinci yarıda mükemmel bir lig oldu diye düşünüyorum. Kazanan Türk futbolu oldu." diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER