ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Nisan 2013 Çarşamba 01:44

"Yenildik ama dünyanın saygısını kazandık"

"Yenildik ama dünyanın saygısını kazandık"

Maç sonrası kameraların karşısına geçen Fatih Terim'den maç sonrası ilk açıklama...


Galatasaray, unutulmaz bir maçta Real Madrid'i 3-2 yendi ama elenmekten kurtulamadı. Ancak özellikle sarı kırmızılıların attığı goller yıllarca unutulmayacak.

Seyircilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Fatih Terim, "Önce seyircilerimizden başlayalım, muhteşem bir seyirci ve atmosfer karşısında oynadık. Onlar keyifle oynayınca biz de alıyoruz. Bir teşekkürümde Mourinho ve Real Madrid'e. Mourinho maçtan sonra geldi izin vistedi ve oyuncularımı tebrik etti" dedi.

"Turu getirmedik ama, dünyanın saygısını getirdik" diyen Terim şöyle devam etti:

"Burada bir gurur tablosu var. Geldiğimde şunu ifade etmiştim. Tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım vaatetmiştim. Bu sözüm yerine geldi. Dünyadaki tüm Galatasaraylıların elini göğsüne koyarak 'İşte bu benim takımım' diyeceği bir takım seyrettiler. Sahada gurur duyacakları bir Galatasaray vardı. Verdiğim sözü yerine getirdim. Bundan sonra taraftarlar hep böyle bir Galatasaray görecek."

Devre arasında neler yaşandığıyla ilgili olarak Fatih Terim, "Devre arasını iyi kullanmaya çalışan teknik adamlardan bir tanesiyim. Bugün de öyle oldu, Amrabat'ı oyuna aldım, sistemde ve felsefede bir değişiklik oldu. Hatlar arasında açılan mesafeyi kapattık. Ama kalemizle böyle basit goller yiyiyoruz. Kalemizde gördüğümüz gol kötüydü. Devre arasında turu kaybedebiliriz ama iyi oynayım dedik. Bunu da başardık" dedi.

3. golle ilgili de konuşan Fatih Terim, "Oradan sonra tur düşündük. Hele bir de Drogba'nın vuruşunu gol zannettik. O da gol olsaydı çok farklı olabilirdi. Basit sözlerle geçiyoruz ama Burak'ın kartı olmasaydı, Drogba'nın golü olsaydı, olay değişebilirdi. Real Madrid bizi eleyebilir mi, eleyebilir. İnşallah da şampiyon olurlar. Biz de şampiyona elendik deriz. Bizim çocuklarımıza iyi bir organizasyon, eğitimle, Türk gencinin yapamayacağı şey yoktur" ifadelerini kullandı.

"BİZE 3 ATANA 3 ATIYORUZ"

"Bu kadar basit goller yemeyeceksin" diyen Terim, "Bunlar esasen karışık şeyler değil. Bizim doğru yerlerde, doğru şeyler yapmamız ve her sene kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Gerçeklerle yüzleşip yolumuza devam etmeliyiz. Eğer 96-2000'e bakacak olursak, oradan çok daha öndeyiz. Elenirken de böyle eleniyoruz. Bize 3 atana üç atıyoruz. Yendiğiniz takım da Real Madrid. Bugün şuraya gelen her seyirci, zek almıştır, daha da önemlisi gurur duymuştur" diye sözlerini bitirdi.

 

 

 

 

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER