ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ocak 2014 Pazartesi 11:55

Yargıtay'ın kararına Yanal'dan açıklama

Yargıtayın kararına Yanaldan açıklama

'Para her zaman kazanılır, önemli olan adamlık, dik durmaktır. Şimdi bunun sınavını vereceğiz. Gerekirse ben para bile almam' dedi.


Ersun Yanal, 28 Haziran'da Fenerbahçe ile bir yıllık sözleşme imzaladığında o kadar çok soru işareti vardı ki.

Kulüp UEFA tarafından Avrupa kupalarından 2+1 yıl men edilmişti. Ersun Yanal bu süreci nasıl yönetecekti? Üstelik bu daha ilk dalgaydı. Ufukta bir de Demoklesin Kılıcı gibi duran bir Yargıtay süreci vardı. Yanal'ın liderlik özellikleri krize yeterli miydi?

2. YARI BAŞLARKEN ŞOK DALGASI

Ersun Hoca, Avrupa'dan men şokunu "Biz saha içinde kalacağız" söylemi ile atlatmayı başardı. Takım, tüm yaşananlara rağmen sezonun ilk yarısını 8 puan farkla lider kapatmayı başardı. Ancak gelenek değişmedi, kulüp tam ayağa kalkmaya başladığında yeni bir darbe geldi. Fenerbahçe, Yargıtay şoku ile sarsıldı. 5. Daire'nin onama kararı, Ersun Yanal için de bir sınav anlamına geliyordu.

FUTBOLCU GİDER ADAM KALIR

Yanal, bu stres testi karşısında yıkılmadan durabilecek miydi?

Ersun Hoca, Antalya kampında Fenerbahçeli futbolculara yaptığı konuşma ile bu sorunun cevabı konusunda önemli ipuçları verdi: "Para her zaman kazanılır, önemli olan adamlıktır, dik durmaktır. Şimdi bunun sınavını vereceğiz. Gerekirse ben para bile almam. Parayı her zaman kazanırsınız, dik durmak, adam olmak önemli."

Juventus küme düşürüldüğünde Nedved, "Futbolcular gider, adamlar kalır" sözüyle tarihe geçmişti. Yanal da "Para her zaman kazanılır önemli olan adamlıktır, dik durmaktır" sözü ile yeni bir açılımda bulundu.

Şimdi sınava girme sırası Fenerbahçeli futbolculara geldi.

(Akşam)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER