ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mart 2014 Cuma 11:44

Yanal'dan G.Saray'a mesaj

Yanaldan G.Saraya mesaj

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, kritik maçlar öncesi konuştu.


Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ile HaberTürk köşe yazarı Serdar Ali Çelikler'in sohbeti, ünlü gazetecinin köşesinde yayınlandı. Çelikler, Yanal ile sohbetinde Galatasaray maçıyla ilgili de önemli bir mesaj aldı.

İşte Serdar Ali Çelikler'in köşesindeki röportaj bölümü;

"Uzun bir aradan sonra Ersun Yanal ile sohbet etme fırsatı bulduk. Hocaya “Şampiyonluk geldi diyor musunuz?” diye sordum; yanıtı “Ayaklarımız yere sağlam basmazsa zorlanırız. Beşiktaş maçı bitimine kadar şampiyonluktan söz etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi. Ardından ekledi; “G.Antep maçında epey iyi oynadık. Sezonun bu haftalarında iyi oyundan çok sonuç odaklı düşünülür genelde ama biz oyunumuzu geliştirerek; giderek daha iyi oynayarak maç kazanmaya da odaklıyız. İlk yarının ortalarında sergilediğimiz yüksek ivmeyi ve iyi oyunu geliştirmeye de niyetliyiz” dedi.

"ASLOLAN FENERBAHÇE'DİR"

Sohbetin bir aşamasında sözleşme durumunu sordum; Yanal, “Medyaya yansıyan hiçbir gelişmeden haberdar değilim. Ama son tahlilde burası kimsenin babasından kalma koltuk değil. Biz gideriz başkaları gelir, gider aslolan Fenerbahçe’dir. Benim tek odağım taraftara sezonun ilk haftasından beri verdiğim sözü tutup şampiyonluğa ulaşmak. Sonrasına bakılır” diye özetledi kendi durumunu.

"F.BAHÇE HER DURUMDA VE HER ŞARTTA"

Sohbetin son kısmında 2 hafta sonraki G.Saray maçı gündeme geldi; F.Bahçe’nin stratejisi ne olacaktı? Yanal, bu hafta oynanacak Bursa ve Torku Konya maçlarının sonuçlarının önemine değindi ve her iki büyük takım için de derbi stratejisinin bu haftaki maçlardan sonra netleşeceğini belirtti. “Takım 11 ya da daha fazla puan farkıyla Telekom Arena’ya gitmesi halinde öncelikli strateji yenilmemek üzerine mi olur?” soruma ise yanıtı net oldu: “F.Bahçe her yerde her durumda ve her şartta kazanmak için oynar. İkincil bir stratejisi olamaz.”

Sezon başından beri ısrarla “Başarılı” dediğim; geçen sezonla bu sezon arasında pozitif yönde birçok fark getirdiğini düşündüğüm Ersun Yanal’ın tüm futbol kamuoyunun aksine “erken şampiyonluk havasına” girmediğini, tam tersine işini daha iyi yapıp takımına daha iyi futbol oynatmak için planlar ürettiğini gördüm. Bundan sonrası için “top yuvarlak, futbol 90 dakika” demek lazım" 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER