ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Kasım 2014 Cuma 14:49

Yanal durumdan memnun değil

Yanal durumdan memnun değil

Alınan sonuca rağmen oyundan memnun olmayan teknik direktör Ersun Yanal, takımdaki coşku eksikliğine vurgu yaparak, "Bu konudaki mutsuzluğumuzu belirtmek gerekiyor. Coşkunun olmadığı yerde yokuşu tırmanamazsınız" dedi.


Trabzonspor'un Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv'i maçın son dakikalarında bulduğu gollerle 3 - 1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tura çıkmayı garantilemesi camiada büyük sevinç yarattı.

KÖTÜ OYNAYABİLİRSİNİZ AMA...

Galatasaray maçında aldığı 3 - 0'lık galibiyetin ardından Metalist Kharkiv sınavına çıkan ancak son 10 dakikalık bölüme kadar tutuk bir oyun sergileyen Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımdaki coşku eksikliğine dikkat çekti. Sonuçtan çok oyundan elde edilecek kazanımların bu aşamada kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Yanal, şunları söyledi:

"Metalist Kharkiv maçındaki 80 dakikalık oyun galibiyetle bitmiş olsaydı, 'bu oyundan kazanımımız neydi?' diye kendimize sorardık. Sormamız da gerekiyordu. Oyunda kötü oynayabilirsiniz ama asla coşkusuz olamazsınız. Altını çizerek söylüyorum; bu coşkuyu saha içinde her zaman ortaya koymak zorundayız. Son 10 dakikalık bölüm ise galibiyet adına çok önemli bir süreç. Bu 10 dakikalık bölümde kazanma arzusu, mücadele, tempo ve kazanma adına yapılan her türlü girişim var. Bunu neden geride kalan 80 dakika uygulayamadık, neden o 80 dakikayı boşa harcadık?"

KENDİMİZİ ELEŞTİRMELİYİZ

Ersun Yanal, Metalist Kharkiv maçının son 10 dakikalık bölümündeki oyunu 50 - 60 dakikaya yaymanın hem kendilerine hem seyircilere keyif vereceğini de ifade ederek, "Bu konudaki mutsuzluğumuzu belirlemek gerekiyor. Bunu oynayabilecek oyuncularımız var. Bunu oynadıkları maçlar da var. Kharkiv maçının son 10 dakikalık bölümü ve Galatasaray maçının büyük bölümünü buna örnek verebiliriz. Bu konuda kendimize eleştiriyi yapmalıyız. Metalist Kharkiv maçındaki kazanımlarımızı, oyuncularımızın daha iyi olabilmeleri adına yapmış oldukları 10 dakikalık tepki ve ülkeye kazandırdıkları puanlar olarak belirtebiliriz" dedi.

UZUN ZAMANDIR EZBERLENEN OYUN VAR

Ersun Yanal, Metalist Kharkiv maçında bir çok formatı denediklerini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunumuzu rakibe kabul ettirecek bir formatı kısa sürede takıma kazandırmaktan yanayım. Kanatları tek oyuncularla oynama gayretiyle başladık maça. Bosingwa ve Yusuf'la bunu denedik ama paylaşımda problemler yaşadık. Oyun da zaten orada bozuldu. Oyundaki bozukluk coşkuyu getirmedi. Formatı değiştirdik ama maalesef o coşkuyu tekrar yakalayamadık. Uzun zamandır oynanılan ve ezberlenen bir oyun var. Bu tür maçlarda yeni formatları denemekte fayda vardı ama biraz tehlike gelince oyunu değiştirdik. Allah'tan son 10 dakikada oyuncuların göstermiş olduğu tepkiyle geriye döndük."

MOTORUNUZ GÜÇLÜ DEĞİLSE...

Oyun içinde bazen çok farklı formatları uygulamanın normal olduğunu belirten Yanal, "Ama istediğiniz kadar bu taktikleri zamanında ve yerinde yapın, o enerjiyi bulamıyorsanız, o coşkuyu bulamıyorsanız; enerji ve coşkunun olmadığı yerde, yani motorun güçlü olmadığı yerde yokuşu tırmanamazsınız. Bence işimiz o coşkuyu her zaman yaratmak ve bulmak olmalı" ifadesini kullandı.

GENERAL BOSİNGWA!

Trabzonspor'da özellikle son haftalardaki performansıyla gençlere taş çıkartan ve takımın aldığı galibiyetlerde pay sahibi olan Kaptan Jose Bosingwa'ya taraftarlar da büyük ilgi gösteriyor. Özellikle Galatasaray ve Metalist Kharkiv maçlarındaki performansıyla göz dolduran ve taraftarların "Reis" lakalı taktığı Portekizli futbolcuyla ilgili paylaşılan bir fotoğraf dikkat çekti. Bosingwa'nın orgeneral üniforması giydirilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaşan taraftarlar, "Takımın komutanı" ifadesini kullandı.

ANTRENMANLAR KAPANDI

Trabzonspor Metalist Kharkiv maçının ardından ara vermeden pazartesi günü sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına başladı. Bordo - mavililer, bu maça kadar yapacağı antrenmanları basına kapalı olarak gerçekleştirecek.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER