ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2014 Salı 15:37

Ya kendine gelecek, ya da gidecek

Ya kendine gelecek, ya da gidecek

Fenerbahçe'ye gelişi bir olay, gidişi ayrı bir olay.


Fenerbahçe'ye transfer olduğu yaz, lig başlamadan 3 Temmuz sürecinin etkisiyle ayrılmak zorunda kaldı ve takım değiştirdi. Avrupa Ligi'nde sarı-lacivertli takıma rakip olunca Spartak Moskova forması ile saha kenarına gelip Aykut Kocaman'ın elini öptü. Fenerbahçelilerin gönlünde taht kurdu. Taraftarlar ve teknik heyet "Keşke bizde olsaydı" diyerek hayıflandı. Çok geçmeden yolu yeniden Fenerbahçe ile kesişti. Ancak bu kez de Aykut hocası yoktu takımda. Geçen yılki şampiyonluğa katkı yapanlar arasındaydı.

Şu ana kadar sadece 2 gol atabildi. 10 maçta ilk 11 olarak sahaya çıkabildi. 

EMENİKE NEDEN İSTEKSİZ ?

Özellikle ligin 3. haftasında oynanan Gaziantepspor maçı Emenike'nin kafasında büyük soru işaretleri yarattığı gibi, motivasyon anlamında da olumsuz etki yaratmış. Hatırlandığı gibi 21 Eylül'de Şükrü Saracoğlu'nda oynanan Gaziantepspor maçında yaşananlar gündeme damga vurmuştu.
Maçın 53. dakikasında Emenike'nin hatalı topuk pası atması Emre'nin tepkisine neden olmuştu. Taraftarlar Kaptan Emre Belözoğlu'nu haklı buldu ve Emenike'yi ıslıklamaya, yuhalamaya başladı. Emenike de ellerini kaldırarak bağırın dercesine isyan etti. İki futbolcu arasında el kol hareketleri de yaşanmış sahanın ortasındaki bu görüntü tepki toplamıştı.

BARIŞ SAĞLANSA DA İNANDIRICI OLMADI 

İki futbolcu bir gün sonra FB TV kameralarının karşısına geçse de , objektife barış pozları verse de bu pek inandırıcı olmamıştı ve herkes Fenerbahçe'nin çıkarları doğrultusunda susarak işini yapmaya devam etti. 

EMENIKE, O MAÇ SONRASI FENERBAHÇE'Yİ KAFASINDA BİTİRME NOKTASINA GELMİŞ 

Ancak; Emenıke, o maç sonrası Fenerbahçe'yi kafasında bitirme noktasına gelmiş. Nijeryalı futbolcu ; kaptan Emre ve taraftarlarla girdiği tartışmayı unutamıyor. Gaziantep maçındaki yuhalanma sonrası, iki futbolcu arasında barış sağlansa da Emenike bu durumdan içten içe rahatsız. Taraftarlar karşısında düştüğü durumu kabullenemeyen Emenike'nin hemen menajeri ile temasa geçtiği ve kendisine yeni bir kulüp bulmasını istediği de sızan bilgiler arasında yer alıyor.

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM TEKLİFİ AÇIKLADI

10 milyon Euroluk tekliften Başkan Aziz Yıldırım geçen günlerde bahsetti. Anlaşılan o ki Emenike'nin menajeri golcü oyuncunun sıkıntılı olmasından dolayı transfer çalışmalarına erken başlamış ve gelen teklifi Başkan Aziz Yıldırım'a iletmişti. Emenike'nin bazı maçlarda yedek kalması oyuncuyu küstürmüştü.

SADECE BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE HIRSLIYDI

Beşiktaş'ı deplasmanda deviren Fenerbahçe o maçta iyi bir taktik uygulamış, Emenike de durdurulamamıştı. Hızını ve gücünü iyi kullanan Emenike Olimpiyat Stadı'ndaki derbinin kazanılmasına büyük katkı sağlamıştı. 3. dakikada takımını öne geçiren Emenike, 86'da ise Sow'a asist yaparak yıldızını parlatmıştı.
Ancak yeniden gözle görülür bir şekilde başına buyruk tavırlar, bencil futbol, isteksiz oyun ve hatalı paslar her maç boy gösterdi. Teknik kadro sabırla Emenike üzerinde durdu ve 27 yaşındaki oyuncuyu motive etmeye çalıştı. 

YA KENDİNE GELECEK, YA DA GİDECEK !..

Deparlarıyla ünlü Emenike, Fenerbahçe forması altında bazı maçlarda ilk deparından sonra en az 3-4 dakika sahada gezinip, dinleniyor. Kondisyonu düşük. Pas trafiğinde toplar O'na gelince eziliyor. Bu durum takımı olumsuz etkiliyor. Ancak bazı yetenekleri, üstün tarafları da inkar edilemez. Bunu gözönünde bulunduran Fenerbahçe Teknik Heyeti ve Yönetimi, futbolcuyu kazanmanın derdinde. Devre arasındaki kampta iyi çalışıp, motive olması sağlanacak. Emenike bu duruma da olumsuz cevap verirse satılması için düğmeye basılacak.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER