ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2014 Perşembe 17:26

Vodafone Kupası’nda U-12’de şampiyon Bursaspor

Vodafone Kupasında U-12de şampiyon Bursaspor


Vodafone Türkiye’nin desteğiyle hayata geçirilen Uluslararası Vodafone Kupası’nda U-12 kategorisinde Bursaspor şampiyon oldu.

24 Nisan 2014 - Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Uluslararası Vodafone Kupası, 20-24 Nisan tarihlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapıldı. Spor Toto Süper Lig takımlarının altyapıları ile dünyaca ünlü futbol kulüplerinin altyapılarından 64 takım ve yaklaşık bin 200 sporcunun katıldığı ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvayı Beşiktaş kazandı. Turnuvada U-12 kategorisinde ise Bursaspor şampiyon oldu.

Borussia Dortmund, Chelsea, A.C. Milan, Bayern Münih, Villarreal, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi futbol dünyasının büyük kulplerinin top koşturduğu U-13 Elit kategorisinde birincilik kupasını Milan’ı 2-0 yenen Beşiktaş alırken, U-12 kategorisinde Bursaspor, U-15 kategorisinde Danimarka’dan BSV kazandı. Bu yıl ilk kez oluşturulan ve toplam 4 takımın mücadele ettiği U-16 Kadınlar kategorisini ise yine Beşiktaş kazandı. Öte yandan, U-13 Elit kategorisinde yarışan Türk takımları ve yabancı takımlar arasında yapılan All-Star maçını 2-1 lik skor ile Türkiye takımı kazandı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, turnuvayı şöyle değerlendirdi: "Türk spor kültürünün yapıtaşlarından futbolun gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2010 yılından bu yana destek verdiğimiz Uluslararası Vodafone Kupası’nı bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone Türkiye’nin sosyal yatırım hedefleri arasında sporun, spor yatırımlarımız içinde de futbolun çok özel bir yeri var. Uluslararası Vodafone Kupası'na verdiğimiz destekle, Türk futbolunun geleceğine yatırım yapıyor, yarınlara sağlıklı bir şekilde taşınması hedefine katkı sağlıyoruz. Turnuvamız, genç oyunculara futbolun evrensel değerleri olan dostluk ve centilmenlik bilincini aşılaması, ayrıca onların futbol yeteneklerini geliştirmesi bakımından da önem taşıyor. Bu yıl bir yenilik yaparak bayanlar kategorisi de oluşturduk ve kadınlarımızın da en az erkekler kadar iyi futbol oynayabileceğini gösterdik. Tüm takımlarımızı kutluyor, önümüzdeki yıl yeniden bir araya gelmeyi diliyorum."





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER