ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2016 Perşembe 15:54

Video hakem nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Video hakem nedir? Nerelerde kullanılıyor?

FIFA tarafından kullanılmaya başlayan "Video Hakem" ile ilgili detaylar.


Son günlerde sıkça konuşulan Video hakemlik ile ilgili detaylar

2016 yılında 13.'sü düzenlenen 13. FIFA Kulüpler Dünya Kupası maçları Japonya'da gerçekleşti. Yarı final  maçında, Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) gerçekleştirdiği Libertadores Kupası'nın şampiyonu Kolombiya takımı Atletico Nacional ile ev sahibi takım kontenjanından turnuvaya dahil olan Japonya Birinci Ligi şampiyonu Kashima Antlers karşılaştı.

Suita Stadında ( Osaka ) gerçekleşen karşılaşmada, 31.dakikada bir ilk gerçekleşti. Karşılaşmanın hakemi Hakem Viktor Kassai ceza sahasında yaşanan pozisyonda oyunu durdurdu ve futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.Hakem Viktor Kassai, Atletico  Nacional ceza sahasında yaşanan pozisyonu, FIFA organizasyonlarının bir futbol karşılaşmasında ilk  kez video hakem sistemi sayesinde yeniden izledi ve penaltıya hükmetti.

Video Hakem nedir? Video hakemlik nerelerde kullanıldı?

Video Hakemlik daha önce Amerikan Rugby liglerinde kullanılan, hakem tarafından görülemeyen veya kesin sonuca ulaşılması sağlanan bir sistemdir.

Video hakemliğin bir benzeri at yarışlarında foto-finiş diğer adıyla Photo-Finish sistemidir. Bu sistemin Video hakemliğinden tek farkı Fotoğraf çekimidir.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER