ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2013 Cuma 00:40

Ve Terim Milli Takımın başına geçti!

Ve Terim Milli Takımın başına geçti!

Abdullah Avcı'dan boşalan A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne Fatih Terim getirildi.


Türkiye Futbol Federasyonu ile teknik direktör Fatih Terim arasında yapılan anlaşmaya göre Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası elemelerinde oynayacağı son 4 maçta milli takımın başında görev alacak.

Terim, sezon sonuna kadar A Milli Takım'ın oynayacağı, 6 Eylül'deki Türkiye-Andorra, 10 Eylül'deki Romanya-Türkiye, 11 Ekim'deki Estonya-Türkiye ve 15 Ekim'deki Türkiye-Hollanda maçlarında milli takımın başında görev yapacak.

Türkiye eğer bu 4 maçını kazanır ve Romanya ile Macaristan'ı geride bırakarak play-off oynama şansını elde ederse Terim o maçlarda da takımın başında görev alacak. A Milli Takım'ın 2014 Dünya Kupası Finalleri'ne gitme şansını yakalaması durumunda ise TFF ile Galatasaray ve Terim yeniden görüşerek karar verecek.

PARA ALMAYACAK

Başbakan Erdoğan'ın da bizzat görüştüğü ve "Bu milli görevi siz yapın"teklifinde bulunduğu Terim, milli takımın başında görev yaptığı sırada TFF'den tek kuruş ücret almayacak. Aysal da yaptığı açıklamasında, "Kulübümüz ve Hocamız bu süreçte herhangi bir maddi beklenti içinde de olmayacaktır." demişti. 

Erdoğan'la ve Ünal Aysal'la hatta TFF Başkanı Demirören'le de görüşen Terim G.Saray'dan yıllık 2 milyon euro alıyor.

TERİM İMZAYI ATTI

Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve Ünal Aysal arasında geçen görüşme sonrası çıkan karar ile 1 yıllığına Milli Takım’ın başına getirilen Fatih Terim, düzenlenen törenle resmi imzayı attı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasında gerçekleştirilen törene Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve federasyon yetkilileri katıldı. Törende Demirören ve Terim’in konuşmalarının ardından resmi imza atıldı.

TERİM'İ ZOR BİR MAÇ PROGRAMI BEKLİYOR

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın görevden ayrılmasının ardından göreve getirilen ve Galatasaray ile beraber A Milli Takım teknik direktörlüğü görevini de üstlenen Fatih Terim'i yoğun bir maç programı bekliyor.

İki takımla 3 kulvarda başarı peşinde koşacak olan Terim, ay - yıldızlılar ile 15 Ekim'e kadar 4 maça çıkacak olan başarılı hoca, play-off'lara kalmayı başarırsa yepyeni bir dönem başlayacak. Fatih Terim, 30 Ağustos - 20 Ekim tarihleri arasında A Milli Takım, Galatasaray Şampiyonlar Ligi grup ve Süper Lig maçları olmak üzere 10 karşılaşma oynatacak.

Tecrübeli çalıştırıcı, önümüzdeki 50 günde hem Galatasaray hem de kırmızı-beyazlı takım ile 10 resmi maçta mücadele edecek.

İşte Terim'i bekleyen zorlu ve yorucu maç programı:

30 Ağustos Eskişehirspor - Galatasaray
6 Eylül Türkiye - Andorra
10 Eylül Romanya - Türkiye
15 Eylül Galatasaray - Antalyaspor
17 Eylül Galatasaray - Şampiyonlar Ligi
2 Ekim Galatasaray - Şampiyonlar Ligi
6 Ekim Akhisar - Galatasaray
11 Ekim Estonya - Türkiye
15 Ekim Türkiye - Hollanda
20 Ekim Galatasaray - Karabükspor







KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER